Donald Cerrone potpisao novi UFC ugovor u trajanju od osam borbi

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2016 23:21h Autor:

Donald Cerrone

Donald Cerrone nije dugo bio slobodan MMA borac, nego je samo pet dana nakon isteka prošlog UFC ugovora potpisao novu vjernost najboljoj svjetskoj MMA promociji.

Kao jedan od najpopularnijih, ali i najatraktivnijih boraca svijeta, koji se u prosjeku bori četiri ili pet puta godišnje, Cerrone je najavio nakon svoje posljednje borbe da će iskušati slobodno tržište, no čini se kako UFC nije mogao dozvoliti da ostane bez ovog borca.

Kauboj je po dosadašnjem ugovoru bio na 85.000 dolara po borbi, uz toliki bonus iznos u slučaju pobjede. Ovih dana izašla je vijest kako mu je Bellator ponudio duplo više po nastupu, no čini se da je UFC ovog puta odlučio izjednačiti ili čak nadmašiti ponudu svog glavnog konkurenta. Nisu mogli dozvoliti da nakon Rorya MacDonalda izgube i ovog vrlo popularnog borca.

Cerrone je član UFC-a od 2011. godine, kad je pristupio iz WEC-a, a u ovih šest godina je odradio čak 22 borbe. Ostvario je 18 pobjeda i četiri poraz, a u posljednjih 12 borbi ima samo jedan poraz, i to u borbi za naslov prvaka lake kategorije od Rafaela Dos Anjosa. Posljednje tri borbe odradio je u velter kategorije te je prekidom savladao Alexa Oliveiru, Patricka Cotea te posljednje Ricka Storya. Sa 18 pobjeda nalazi se samo jedan trijumf iza Georgesa St-Pierra i Michaela Bispinga, koji drže rekord po broju pobjeda u oktogonu.

Novi ugovor potpisao je u trajanju od osam borbi, što bi Donaldovim ritmom trebalo biti oko dvije godine. Nije poznat iznos koliko će od sada zarađivati po borbi, odnosno to bi smo trebali saznati nakon njegovog idućeg nastupa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI