Dugogodišnje rivalstvo će se napokon razriješiti na UFC-u 225

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.02.2018 10:42h Autor:

Screenshot

Dugogodišnje veliko rivalstvo između Claudije Gadelhe i Carle Esparze će se napokon razriješiti. UFC je u srijedu objavio kako će ove dvije sjajne borkinje slamka kategorije međusobno ukrstiti rukavice na UFC-u 225. Priredba je to koja je zakazana za 9. lipan i američki Chicago.

Dvije borkinje su prvi međusobni meč imali zakazan još u 2013. godini kada je ulog trebala biti titula prvakinje Invicte. No, meč na koncu nikada nije održan radi niza ozljeda i drugih nesretnih okolnosti. Na koncu je Esparza odlučila napustiti svoj pojas kako bi se mogla natjecati u 20. epizodi The Ultimate Fightera. Rivalsto se nastavilo i u UFC-u, a sada je napokon “bukiran” međusobni meč.

Gadelha je u posljednjem dvoboju izgubila jednoglasnom odlukom sudaca od Jessice Andrade. Trenutačno u profesionalnoj karijeri ima 15 pobjeda i 3 poraza.

Esparza, s druge strane, će u ovom dvoboju pokušati nastaviti napad na sam vrh kategorije. Prva UFC-ova prvakinja u slamka kategoriji ima tri pobjede u posljednja četiri nastupa od kada je poražena u meču s Joannom Jedrzejczyk. Trenutačno je na 13-4 u profi karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI