El Cucuy Ferguson: Khabib i Alvarez su male kujice, a od Dos Anjosa sam superiorniji

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.08.2016 21:34h Autor:

Tony Ferguson

Tony Ferguson dao je veliki interview u kojem je iznio svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u lakoj diviziji UFC-a, o svakom konkurentu ponaosob te o svojim vlastitim planovima za iduće nastupe.

Iako je unutar niza od osam pobjeda, gdje je upisao i šest bonusa za najbolju izvedbu ili najbolju borbu večeri, Tony Ferguson ipak se, prema svemu sudeći, još neće boriti za UFC-ov naslov. No, kaže da mu to nije bio prvi plan te da je bio spreman prihvatiti borbu protiv Rafaela Dos Anjosa zato da ostane u borilačkom modu.

“Želim se boriti tri puta ove godine, volim biti aktivan. One godine kad sam sudjelovao u Ultimate Fighteru sam odradio šest borbi i od tada svake naredne godine tri ili četiri. Kad nisam aktivan osjećam se lijeno. Čak i ako taj pojas ne bude oko mog pasa do kraja godine, ja ću nastaviti. Bitno je kretati se naprijed, ovo je sve sjajno iskustvo i cilj ga je nastaviti.”

Upitan da prokomentira trenutno stanje u UFC-ovoj diviziji do 70 kilograma je rekao:

“Meni je ovo zapravo vrlo jednostavna situacija. Imate Dos Anjosa, Alvareza i Khabiba. Imate sambo borca, brazilskog muay thai borca i Eddie Alvareza, koji je “lay and pray” borac s ciljem uzeti pojas i onda se dugo vremena ne boriti protiv nikoga. Budimo iskreni, sva trojica i njihovi stilovi izgledaju smiješno u usporedbi s onim što ja nudim. A isto tako ih moram savladati svu trojicu da bi postigao svoj cilj.”

Prvi od te trojice će, sad je već gotovo izvjesno, biti bivši prvak Rafael Dos Anjos. Pobjeda u toj borbi sigurno bi mu donijela tu dugo očekivanu borbu za titulu, a što se tiče onoga što ga očekuje, iznio je mišljenje o toj borbi.

“Mislim da stojim jako dobro u usporedbi s njim, imam superiorniji doseg i moja kondicija je na jednom potpuno drugom nivou. Znam i kako sad imam apsolutno dovoljno vremena za pripremiti se za ovu borbu i siguran sam da ćemo fanovima dati sve što očekuju. Protiv koga god se borio, nikad nećete otići s borbe Tonya Fergusona, a da se niste dobro zabavili. Uvijek ću ponuditi sve što imam i mogu. Imam prognozu za ovu borbu, bit će to pravi vatromet, a ja ću pobijediti prekidom, tapkat će u drugoj rundi. Prebiti protivnika i onda ga prisiliti na predaju, to je Fergusonov način borbe.

Idući o kojem je upitan bio je novi prvak, koji je do titule došao prošli mjesec nokautiravši upravo Dos Anjosa.

“Eddie Alvarez je mala kujica. Mislim kako on sad pokušava zaraditi što više može dok ima priliku. Realno, protiv Dos Anjosa je izgledao jako dobro, ali dvije borbe prije toga je bio vreća pijeska koja nije radila apsolutno ništa. On iza sebe ima pametan kamp koji mu zna smisliti što da radi da bi došao do pobjede. Znam da mu neće biti lagan posao, bilo da se borio protiv Khabiba ili mene, zapravo znam da se ne želi boriti protiv nijednog od nas. Za njega bi najbolje bilo pokušati doći do što lakše borbe, jer će mu takav pristup na kraju donijeti više novaca. On je svjestan da neće taj pojas držati dugo. Ovo je posao gdje je većini cilj zaraditi što više novca, tako da razumijem taj pristup”

Preostali borac iz vrha je Khabib Nurmagomedov, koji bi vrlo lako mogao postati idući izazivač, osim ako se UFC ne odluči na neku opciju koja uključuje Natea Diaza ili Conora McGregora. Dagestanac, s kojim se Ferguson dva puta trebao susresti (svaki put se po jedan od njih na kraju ozlijedio), El Cucuyu nije ni najmanje drag.

“Khabib je također mala kujica, ja zapravo taj termin koristim za nekoliko osoba, no ne znam kako drugačije nazvati borce kojima je cilj samo ležati na protivniku bez ikakve želje odraditi pravu borbu, onakvu kakvu fanovi žele vidjeti. Njegov stil borbe je toliko jednodimenzionalan da to više nije niti smiješno. Borio se protiv poluborca i nakon toga hoće borbu za titulu. Ne možeš se boriti jednom u dvije godine i onda tražiti napad na titulu. Pogledajte njegov skor i vidjet ćete da je pola borbi zapravo bilo protiv amatera na dvije runde. Ako se to broji, zašto se ne broje moje borbe iz Ultimate Fightera? Oduzmite mu takve nastupe i on je na 10-0. Njegova kondicija je nikakva, ruke su mu u redu, ali kretanje mu je nikakvo. Sve što ima je rušenja i nakon toga ležanje na protivniku. Vjerujte mi, ne bi imao apsolutno ništa za učiniti protiv mene. Totalno bih ga odradio, a on bi se izgubio u tempu koji bih postavio.”

Na kraju je dodao još nešto o svojim ambicijama i ciljevima. Tony Ferguson svakako je jedinstven UFC borac što je još jednom potvrdio, a i njegov cilj je na kraju postati jedan jedini, barem po onome što želi postići unutar UFC-ovog kaveza.

“Ja ispred sebe imam još samo tri čovjeka i napravit ću ono što nije uspio nitko u povijesti osim Andersona Silve, počistiti apsolutno sve borce koji se nalaze na putu i u ozbiljnoj konkurenciji. Zato mi nije cilj pričom doći do tog pojasa, ja ću svoj posao odraditi korak po korak. Zapravo tek slijedi jedan novi nivo Tonya Fergusona. Ne volim govoriti o sebi u trećem licu, no znam da ću trenirati jače nego ikad. Isto tako znam da niti jedna od borbi koje mi slijede neće biti laka. Moj posljednji nastup nije bio dobar, no i dalje sam uspio doći do pobjede i time sam nastavio svoj pobjednički niz. Želim tako i nastaviti te zaraditi još bonusa za najbolju izvedbu zajedno s pobjedama.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI