Evans potvrdio prelazak u srednju i otkrio razloge koji leže iza ovog poteza

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2016 11:00h Autor:

Rashad Evans (Facebook)

Već je neko vrijeme kružila priča o prelasku Rashada Evansa u srednju kategoriju, no sada je bivši poluteškaški prvak potvrdio kako je donio konačnu odluku o spuštanju na nižu kilažu.

Evans je o svojim planovima i razlozima porazgovarao s Arielom Helwanijem kojem je otkrio kako je za sve kriv njegov posljednji poraz koji dolazi iz meča s Gloverom Teixeirom.

“Tijekom te borbe sam se osjećao spremno, kao da sam na razini zadatka, ali jednom kada me nokautirao sam shvatio da sam daleko od točke na kojoj sam prije bio. Nakon dva poraza sam trebao ponovno oživiti želju za natjecanjem”, izjavio je Evans.

“Suga” priznaje kako spuštanje na 84 kilograma neće biti nimalo lako, ali je procijenio da je u ovim trenucima to najispravniji potez za njegovu karijeru.

“Tenutno sam na 97-98 kilograma. Dan započinjem s 98, nakon vježbanja sam na 95, a onda na kraju dana ponovno na 97-98. Uskoro ću navršiti 37 godina i moram pronaći nešto što će me motivirati u ovom borilačkom svijetu. Jednostavno sam si dopustio da mi život postane kompliciraniji nego što je bio prije”, zaključio je Evans gostovanje na The MMA Houru.

Podsjetimo, Evans je UFC karijeru započeo kao teškaš osvojivši drugu sezonu The Ultimate Fightera. Tijekom epizode u poluteškoj je 2008. godine postao prvakom svladavši Forresta Griffina na UFC 92 eventu.

Prema nekim glasinama, Rashad bi mogao nastupiti na UFC-u 205 protiv Tima Kennedyja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI