Frank Mir: Cilj mi je ponovno osvojiti pojas prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2015 17:54h Autor:

Frank Mir

Bivši UFC-ov prvak Frank Mir iza sebe ima neugodan niz od četiri poraza, no unatoč tome vjeruje kako još nije dao svoj maksimum. Cilj mu je ponovno postati UFC-ov teškaški prvak.

Frank Mir je svojevrsna UFC-ova legenda. U organizaciji je debitirao kao 22-godišnjak, osvojio naslov prvaka te bio višestruki izazivač. Borba protiv Antonia Silve bit će mu 24. unutar oktogona, u kojem nastupa već punih 13 godina. Iza sebe ima niz od četiri poraza i sigurno je da mu novi značio otkaz, no Frank ima puno ozbiljnije planove. Za MMAJunkie rekao je:

"Borac ispred sebe mora imati dugoročne i kratkoročne planove. Moj je dugoročni plan ponovno postati svjetski teškaški prvak. Kratkoročni planovi su naravno drugačiji. Cilj je ići korak po korak i tako se vratiti gdje sam bio nekad. Gledati borbu po borbu i pokazivati da još uvijek mogu biti onaj stari."

Iako su tu četiri poraza, protivnici nisu bili bezazleni, nego iz samog svjetskog vrha. Prvo je, u borbi za titulu prvaka, poražen od Juniora Dos Santosa, nakon toga od Daniela Cormiera te Josha Barnetta i Alistaira Overeema. Upravo je poraz od Cormiera prelomio, budući da je Mir tad prvi put u karijeri doživio dva poraza u nizu. No, UFC mu je vjerovao i dao još jednu priliku, i to ne protiv nekog slabijeg borba, nego protiv još jednog bivšeg izazivača.

"Par prethodnih borbi nisu bile lake. Užasno je kad uđeš u borbu, a ne možeš nastupiti onako kako znaš. Nije lako kad znaš što trebaš raditi, ali te tijelo jednostavno ne sluša, odnosno ne prati ono što ti šalje mozak. Iz tog razloga sam uzeo pauzu da se uspijem posložiti i vjerujem da jesam. Jer da nisam, nikad se više ne bih borio. Drago mi je da je protivnik Bigfoot. Ja se volim boriti, ali još više od toga se volim boriti na visokom nivou", rekao je.

Bigfoot je izjavio kako se ne boji Mirovog partera, štoviše da bi rado tamo završio s njim, jer ga još nikad nitko nije prisilio na predaju. No, zanimljiv je i podatak da je Mir čak osam puta svom protivniku nanosio prvi submission poraz u karijeri.

"Mogu popraviti taj skor. Mislim kako ima još puno borbi ispred sebe te sigurno to mogu, ne sumnjam u to. Mislim o tom i želim popraviti. Čak i na sparingu, umjesto udaraca tražim priliku za polugu. No, nemam ništa protiv da odradim pet dominantnih rundi te slavim na taj način. Važno je doći do pobjede i pokazati da još mogu", uvjeren je bivši prvak u svoje mogućnosti.

Miru će ovo biti prva borba nakon godinu dana pauze.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI