Glavni “matchmaker” Joe Silva napustio UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2016 19:26h Autor:

Joe Silva

UFC-ov glavni matchmaker, Joe Silva, napustio je danas promociju u kojoj je radio deset godina. Tako je oslobođeno radno mjesto snova svakog MMA fana.

“Najbolji matchmaker na planetu zemlji”, tako je Joe Rogan uvijek najavljivao svog imenjaka pri njegovom dolasku na UFC-ovu pozornicu tijekom vaganja. No, od danas je promocija ostala bez glavnog čovjeka koji je bio zadužen za osmišljavanje borbi koje će fanovi htjeti gledati. Taj posao trenutno ostaje samo na Seanu Shelbyu, čija su preokupacija većinom bile ženske kategorije i dvije najniže muške težinske skupine.

Silva je inače preko deset godina bio desna ruka Dane Whitea pri dogovaranju borbu, odnosno traženja mečeva koji bi stilski trebali fanovima ponuditi uzbuđenje ili koji bi imali smisla iz nekih drugih razloga. Ovo dolazi u podosta teško vrijeme za UFC, budući da je upravo u tijeku osmišljavanje i dogovaranje borbi za UFC 205, koji će se održati u New Yorku.

Za sada UFC ovo još nije službeno objavio, no sam Silva je tu novost prenio nekim njemu bliskim novinarima i reporterima. Nije poznato da li je to razilaženja došlo baš zbog nekih stvari vezanih uz UFC 205, kao niti to imaju li novi vlasnici nekog utjecaja na odlazak Silve. U svakom slučaju, radno mjesto koje je san svakog MMA fana postalo je otvoreno. A tko od nas nije poželio na barem jedan dan biti Joe Silva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI