Gleison Tibau: Ove godine postajem UFC-ov rekorder

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.02.2015 21:45h Autor:

Gleison Tibau

Brazilski MMA borac Gleison Tibau najavio je svoju večerašnju borbu protiv Tonya Ferguson, no i jedan plan. Ove godine planira postati UFC-ov rekorder po najviše odrađenih borbi u organizaciji.

Tony Ferguson današnji je protivnik Gleisona Tibaua, iskusnog Brazilca i dugogodišnjeg člana UFC-ove lake kategorije. Zanimljivo, unatoč dobrim rezultatima i sjajnim nastupima u posljednje vrijeme, niti jedan od njih dvojice još uvijek nema svoje mjesto na UFC-ovom službenom rankingu.

"Nakon svih borbi koje sam odradio u UFC-u, jednostavno ne vjerujem da još uvijek nisam rangiran. No, to će se promijeniti nakon ove borbe. Tko god da pobijediti, Ferguson ili ja, naći će se na službenom rankingu, i to na jako dobrom mjestu", rekao je Gleison, koji je slavio u pet od svojih posljednjih šest borbi.

Ono što je Gleisonov problem je činjenica da je posljednje četiri pobjede ostvario odlukom, koja je u čak tri slučaja bila podijeljena. Ipak, on to ne smatra tolikim minusom, iako planira poraditi na tome: "Kritike me ne uznemiravaju, ali znam da bih trebao završavati više borbi. Fanovi moraju znati kako se borim na visokom nivou, gdje svi borci znaju za što je ovaj drugi sposoban i nije lako nekoga iznenaditi. U posljednjim sam borbama rušio protivnike, no bili su čvrsti i izdržali su. Dogodi se, no uvijek se trudim fanovima priuštiti show."

Gleisonu će ova biti već druga borba ove godine i 25. u UFC-u, čiji je član od 2007. godine. Time će doći na samo dvije borbe od Tita Ortiza, čijih je 27 borbi najviše koliko je neki borac odradio u oktogonu. Upravo su rekordi nešto što ga tjera naprijed.

"Lagano rušim sve moje osobne rekorde, a sad želim napraviti najveći pobjednički niz. To sve me još više motivira. Također, želim postati borac s najviše odrađenih UFC borbi, no moram paziti i na svoje tijelo. Nakon ove borbe ću odmoriti, no do kraja godine sigurno mislim odraditi barem još dvije, kojima bih se izjednačio s Titom, no ako se poklopi, odraditi ću i tri te već ove godine postati UFC-ov rekorder", rekao je.

Danas mu posao ipak nije lak. Tony Ferguson je slavio u sedam od svojih osam UFC borbi i to čak pet puta prekidom. Čeka nas sjajna borba.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI