Gracie: Maia ima sve da sruši moj UFC rekord!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2016 09:50h Autor:

Royce Gracie

Royce Gracie je prvo ime koje je obilježilo UFC-ove početke. Njegov jiu-jitsu bio je nerješiva enigma za borce tog doba, a zahvaljujući istom ovaj je Brazilac ostvario 11 pobjeda u razdoblju od 13 mjeseci, odnosno u periodu između UFC 1 i UFC 4 priredbe.

10 pobjeda ‘submissionom’, plus jedan koji je došao kao posljedica udaraca, ubilježila je ova brazilska legenda tijekom svog boravka u UFC-u. To je do dan danas rekord, ali rekord koji će, prema riječima Graciea, njegov sunardonjak Maia srušiti u budućnosti.

Maia je trenutno na 9 pobjeda ‘submissionom’, od čega je pet ostvario kao borac u srednjoj kategoriji, a tome je pridodao i 4 kao velteraš. S promocijom je od 2007. godine, a danas je uz Stephena Thompsona glavni kandidat za idućeg izazivača u kategoriji do 77 kilograma.

“Ne trebate izmjenjivati udarce i dopuštati da vas udaraju u lice kako bi pobijedili u borbi, a to je Demian i pokazao. On je proveo neko vrijeme u želji da koristi Muay Thai, ali je narastao kada je počeo ponovno vjerovati u svoj jiu-jitsu. Trebate raditi na stojci kako bi znali što dolazi, ali jiu-jitsu je dovoljan za pobjedu. Demian ima sve. On je smiren borac, ne paničari kada pokušava razmjenjivati udarce. On uđe u oktogon i odradi svoj posao”, izjavio je Gracie za MMA Fighting.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI