“Hrvatska senzacija”: McGregor nema šanse, MMA je šala naspram onoga što Diazi prolaze

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.08.2016 15:01h Autor:

Pat Miletich

Tko bolje zna kakve šanse Conor McGregor ima u svojem velter revanšu protiv Natea Diaza nego prvi UFC-ov prvak velter kategorije, legendarni Pat Miletich. Gostujući na Submission Radiju “Hrvatska senzacija” je prognozirala ishod glavne borbe UFC-a 202, objasnila zašto je McGregoru bolje da se kloni velter divizije i zašto nema šanse da ikada pobijedi Diaza.

“Opet će dobiti batina od Natea, a čak i da mu se posreći i da pobijedi Natea…Neki borci u velteru se spuštaju s 95-97 kila. Dakle pričamo o frakturama lubanje kada vas udare borci te težine. Velteraši koji izvan borbe hodaju s više od 90 kg mogu udariti teškaša, slomiti mu čeljust i nokautirati ga. To su ekplozivni i jaki borci koji bi automatski ugasili McGregora da ih pokuša srušiti, a ako bi ga pogodili s kombinacijom od tri udarca završio bi u bolnici.

Ali reći ću u vam ovo. Conor McGregor je prodao ovaj sport, prodao je sebe, donio je Chael Sonnen/WWE priču iz Irske, što je odlično. Svaka mu čast, ja ga zapravo volim.

Poznato je da se braća Nick i Nate Diaz osim MMA-a bave i iznimno napornim triatlonom Miletich se trenutno i sam priprema za utrku koja neće samo biti duga i naporna već će mu zbog nadmorske visine biti uskraćena normalna količina kisika. Poučen maratonskim iskustvima Miletich  iz prve ruke zna koliko su braća Diaz zapravo  čvrsti, fizički i mentalno.

“Mislim da će Conor ući u borbu motiviran, veći i jači, ali neće moći ozlijediti Natea. Ja se spremam za utrku od 160 kilometara na nadmorskoj visini od 3 tisuće metara. Braća Diaz rade takve stvari svaki dan. Ne možete ih izmoriti, ozlijediti. Što McGregor može napraviti Nateu Diazu, a da mu to ne može utrka od 100 kilometara.

Mentalno se nešto dogodi. Gledajući unazad, prireme za MMA borbu su šala. Mentalne igrice koje igrate sami sa sobom, i demoni s kojima se suočite kada na velikoj temperaturi i vlagi trčite 24 sata…Prešli ste 100 kilometara i mate još 40,50 za prijeći. Zastrašiti, nadmudriti i nadmašiti drugo ljudsko biće nije tako teško. Da sam radio takve stvari tokom borilačke karijere, borbe bi bile toliko lakše. Kad trčite jako dugo, naravno postoji fizička tortura, ali mentalno, vi postanete druga osoba, ne postoji količina boli koju ne možete podnijeti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI