Čitatelji Fight Sitea ne vjeruju da UFC želi iskorijeniti doping u svojoj organizaciji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2015 13:59h Autor:

Dana, Lorenzo, Big Foot

Danas je prilično bitan dan za elitnu svjetsku MMA promociju. Naime, nakon što im je 2015. počela poput najgore noćne more, a tu naravno govorimo o seriji najozbiljnih doping skandala u MMA povijesti, UFC je za srijedu najavio održavanje velike press konferencije u Las Vegasu.

Glava promocije, Dana White, je već rekao koliko "je razočaran Andersonom Silvom i ta je zbog njega bio nekoliko dana u komi", te je najavio kako će na druženju s novinarima u gradu kocke osim njega biti i vlasnik promocije Lorenzo Fertitta. "Nećemo pričati o lijepim stvarima", najavio je White.

Stoga u večernjim satima po hrvatskom vremenu možete očekivati detaljan izvještaj s press konferencije za koju su ugledni MMA novinari već izjavili da bi mogla odrediti budućnost UFC-a. Jer je u ovom trenutku sasvim jasno da ova inflacija padova na doping testu nije slučajna. Radi se o epidemiji koja se mora ugasiti i tako pokazati da MMA zaista jest pravi sport, a ne ničija privatna gladijatorska zabava.

U iščekivanju reakcije UFC-ovih čelnika odlučili smo proanalizirati rezultate naše posljednje ankete. U njoj smo posjetitelje Fight Sitea pitali što misle "Čini li UFC dovoljno za borbu protiv dopinga kod svojih boraca?"

Rezultati akete su indikativni i pokazuju jasan stav javnost koja ne vjeruje da je UFC-u uopće u interesu činiti išta po tom pitanju. I baš zato je odgovor "Ne čini jer im to nije u interesu", dobio najviše odgovora – čak 55 posto.

Drugi najpopularniji izbor bio je onaj koji kaže "Zašto svima ne bi dopustili doping kao u Prideu". Iako nitko sa sigurnošću ne može tvrditi da je u Japanu doping bio dozvoljen, jasno je kako se organizatori i nisu pretrgavali testirajući borce na nedozvoljena sredstva. Tragom toga, za ovaj odgovor je glasalo čak 19 posto glasača.

Tek 17 posto smatra da UFC "Čini dovoljno, no to je težak i kompliciran posao", dok je najmanji postotak dobio odabir "To nije njihov posao, time se trabaju baviti Komisije". Za ovu opciju je svoj glas dalo tek 9 posto posjetitelja Fight Sitea što također ide u prilog najpopularnijem odgovoru da UFC treba mnogo više napraviti povodom ovog gorućeg problema.

Hvala svima na sudjelovanju, a vaše glasove dodatno možete potrkijepiti komentarima ispod teksta.

[anketa=195]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI