Jeff Novitzky: USADA je tek počela, testiranja će u UFC-u biti sve više!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.08.2016 10:32h Autor:

Jeff Novitzky

USADA, agencija zadužena za antidoping kontrolu u UFC-u, tek je prošlog mjeseca počela provoditi svoj program u potpunosti. U trećem kvartalu 2016. USADA će testirati oko 700 boraca, 100 više nego u prošlom kvartalu, rekao je na sjednici ABC-a čovjek iza novog programa, UFC-ov lovac na doping, Jeff Novitzky.

“Zadovoljni smo kako program ide s obzirom na to da smo počeli od nule. Zadivljen sam s ostvarenim napretkom. Ovaj treći kvartal 2016. godine bit će prvi kvartal u kojem smo u potpunosti proveli program”, rekao je Novitzky.

USADA-in program je svopim rezultatima postao jedna od najvećih tema u sportu danas. Pozitivni doping testovi Jona Jonesa i Brocka Lesnara veliki su dio te priče, priče za koju bi Novitzky volio da se niti ne događa.

“Da raščistim jednu stvar: Samo zato što je ovo moj program, to ne znači da ja želim vidjeti da se ovakve stvari događaju. Ne uživam u činjenici da program funkcionira.”

Rezultati Lesnarovog testa otkriveni su tek nakon nastupa na UFC-u 200 što je razljutilo njegovog protivnika Marka Hunta. Novitzky tvrdi da je učinio sve kako bi rezultate testiranja dobio prije same borbe.

“Mi nikada ne želimo vidjeti takve stvari. Cijela svrha ovog programa jest da spriječimo takve stvari, da dvoje ljudi ulazi u oktogon, a jedan ima nezasluženu prednost. Ali s obzirom na tajming, to je potencijalno neizbježno.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI