Joe Rogan: White i UFC žele oduzimati bod za svaki ubod prsta u oko!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2015 02:37h Autor:

Joe Rogan

"Eye poking" je sve veći problem u UFC-u. Rekorder po broju uboda u oko je prvak poluteške kategorije Jon Jones, koji u skoro svakom meču svoje protivnike "slučajno" ubode prstom u oko. Dana White je pozvao na jače kažnjavanje boraca koji naprave eye poking.

UFC-ov komentator, Joe Rogan, vjeruje kako su UFC-ove rukavice najveći krivac za ubadanje u oči, ali Dana White vjeruje da je to više do boraca nego do rukavica.

"Mnogi ljudi vjeruju da je za eye poking kriv oblik UFC-ovih rukavica," izjavio je Rogan. Nedavno sam razgovarao s Danom i Lorenzom Fertittom koji smatraju da borci trebaju biti jače sankcionirani, jer su rukavice uvijek istog oblika, a u prošlosti ovaj problem nije ni postojao."

Rogan je objasnio stajalište svojih šefova.

"Događa se. Borci dobiju prstom u oko. To se čine kao neizbježne situacije, ali Dana vjeruje kako kazne trebaju biti veće. Kod svakog uboda u oko bi se oduzeo jedan bod. To je prilično strogo, ali bi bilo djelotvorno."

Još da je UFC ovako strogog stajališta kod dopingiranja i drogiranja svojih najvećih zvijezda, gdje bi im tek onda bio kraj…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI