Jon Jones: Mogu pobijediti Cain Velasqueza!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.03.2015 23:41h Autor:

Jon Jones

Već se godinama spominju super borbe, tj. međusobne borbe prvaka, no do danas se to nije uspjelo realizirati. Najviše se razgovaralo o borbi bivšeg velter prvaka, Georgesa St. Pierra i bivšeg vladara srednje divizije, Andersona Silve. I tu borbu nećemo gledati jer je GSP u mirovini, a Silva je pao na doping testu zbog korištenja steroida. Sadašnja aktualna tema super borbe je ona između Jona Jonesa i Caina Velasqueza.

Jones je više puta spominjao mogući prelazak u tešku kategoriju, ali svaki put bi ga novi izazivač zadržao u toj kategoriji.

Iako će Jones u svibnju braniti svoj pojas protiv Anthonyja Johnsona, prvak se i dalje susreće s pitanjima u vezi prelaska u kraljevsku kategoriju.

"Ne znam kad ću prijeći u tešku diviziju. Mnogo sam razmišljao o tome. Mislim, s dužnim poštovanjem prema Anthonyju, da ću ga pobijediti i onda se boriti u revanšima i super borbama," rekao je Jones na "Welcome to the Show" press konferenciji za medije.

"Ali ako prijeđem ili kad prijeđem u tešku kategoriju, vjerujem da imam sposobnosti zbog kojih mogu pobijediti Cain Velasqueza."

Jon je visok 193 centimetara i izvan trening kampa ima oko 102 kilograma, a Cain 185 centimetara i 109 kila, tako da bi Jones bio u prednosti što se tiče visine, ali bi imao i prednost u rasponu ruku, 19 cm.

"Cain je vrhunski protivnik. Glavni razlog zbog kojeg mislim da bih pobijedio je njegova veličina. On nije jedan od onih masivnih teškaša koji svoje borbe rješavaju zbog veličine i snage udaraca. On je borac s kojim se mogu natjecati, tj. dovoljno sam inteligentan da bih se natjecao s njim."

Jones zna kako će to biti borba za pamćenje, ako ikad do nje dođe.

"Kad se dogodi, to će biti vrhunska borba!"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI