Koje je to steroide uzeo Anderson Silva?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.02.2015 12:53h Autor:

Doping

Krajem 2013. Anderson Silva je doživio težak lom noge tijekom borbe za naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji protiv Chrisa Weidmana. Oporavak je tekao prilično dobro, ali nakon što je otkriveno da je pao na doping testu uoči meča s Nickom Diazom mnogima je jasnije kako se tako dobro oporavio od teške ozljede.

Anderson Silva je bio pozitivan na Drostanolone i Androstane, a oba ova steroida služe za jačanje i povećavanje gustoće mišićnog tkiva.

Drostanolone je poznat kao diuretik te služi za definiciju mišića i zbog toga je popularan u bodybuilding zajednici. Mišićima povećava tvrdoću i gustoću te već prilično niska količina masti u tijelu potrebna je za puni efekt. Može povećati snagu te je koristan i kod skidanja kilaže jer sprječava gubitak mišićne mase, a sportašima u određenim težinskim kategorijama povećava učinkovitost bez rizika da kilaža bude podignuta na višu razinu. Drugi steroid na koji je Silva bio pozitivan također ojačava mišićnu snagu i u tijelu ostaje vrlo kratko vrijeme.

Očito je Andersonu Silvi oporavak nakon teške ozljede bez nedozvoljenih sredstava bio nezamisliv.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI