Kolumna trenera Kavanagha: Moja trenerska reputacija ovisi o UFC-u 202

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.08.2016 15:51h Autor:

John Kavanagh & Conor McGregor

Conor McGregor je puno riskirao kada je zatražio ekspresni revanš protiv Natea Diaza koji ga je zaustavio na UFC-u 196 u ožujku. Svi bi brzo zaboravili velter avaturu prvaka perolake kategorije, no “The Notoruiousu” je stalo da dokaže kako je uistinu bolji borac od Diaza. McGregor je poraz opravdao vlastitim pogreškama u pripremama tvrdeći da se Diazu posrećilo, i budući da je za revanš na UFC 202 priredbi “zakrpao rupe” ovaj meč je izuzetno važan za njegovu reputaciju jednog od najboljih boraca na svijetu. No trener i glava Straight Blast Gyma, John Kavanagh, vjeruje kako 20. kolovoza u Las Vegasu riskira i vlastitu trenersku reputaciju.

“Ovo je izuzetno važna borba za Conora, ali imam osjećaj da je i moja trenerska reputacija ovisi o ovom meču. Ovo natjecanje može bitno promijeniti tijek stvari za sve nas. Neki posmatrači opsjednuti težinskim kategorijama i pojasevima ne vide ovo kao veoma značajnu borbu. Više ih zanim vidjeti Conora da brani pojas u perolakoj i ganja pojas u lakoj također”, piše Kavangh u svojj novoj kolumni za the42.com.

Adekvatni sparing partneri, precizna dijeta, povratak jačim kondicijskim treninzima, puno je stvari McGregor promijenio u ovom kampu i Kavangh tvrdi da njegov borac nikada nije ostvario veći napredak, što sada može i empirički potvrditi budući da se mnogi fizički aspekti u pripremama mjere računalom.

“U ovom kampu smo se uglavnom fokusirali na ‘rutinu’. Svaki dan radimo istu stvar, jutarnji trening posvećen je tehnici, a navečer radimo na kondiciji. Pratimo taj obrazac već dugo vremena, sve skupa će biti 19 tjedana. Definitivno vidimo plodove našeg rada. Neke fitnes stvari smo mjerili u brojkama i ostvareni napredak je dramatičan. Često sam govorio da Conor dramatično napreduje svakim trening kampom, ali ovo je bez sumnje najveći skok do sada. Ponekad vas osjećaji mogu prevariti, ali kad mjerite stvari, kao što sada radimo, sve je drugačije.”

Kavanagh je svijestan svih oružja koje Diaz donosi u oktogon, a o nekima su već naučili iz prve ruke.

“Nije tajna da braća Diaz mogu podnijeti ogromnu količinu štete, iako smo se s tim opekli na UFC-u 196. Oni se bore kao maratonci, mogu ići danima. Prođu kroz udarce kao nitko drugi. Čak i ako ih srušite u ‘knockdown0 neće se uspaničariti kao hrvači i dati vam leđa. rado će se leći i igrati se iz ‘guarda’. ako ste šašavi, uhvatit će vas u submission jako brzo. Oni mogu bacati udarce bez da se brinu za primanje udaraca. Iako nisu najbrži, dobri su u postavljanju i držanju svog tempa.”

Ipak, Kavanagh vjeruje da je McGregor i više nego spreman te da će na temelju vlastitih vještina neutralizirati Diazove najveće snage i završiti meč.

“Spremni smo za 25 minuta, ali vjerujem da će kumulativna šteta do četvrte runde postati prevelika što će rezultirati prekidom borbe od strane Diazovog kuta ako sudac već ne prekine borbu prije toga.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI