Magny se obratio Woodleyu: Bori se protiv koga hoćeš, samo nemoj odugovlačiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.08.2016 19:31h Autor:

Neil Magny

Jedan od kandidata za napad na vrh UFC-ovog veltera sigurno je i Neil Magny, borac koji će u subotu tražiti svoju 11. pobjedu u posljednjih dvije i pol godine. A on za prvaka ima posebnu poruku.

Nakon što je 2014. i 2015. godine nastupio po pet puta (upisavši devet pobjeda u deset nastupa), Neil Magny je ove godine nastupio tek jednom. Bilo je to protiv Hectora Lombarda, kojeg je savladao u ožujku. Magny je u toj borbi napravio preokret te je savladao Kubanca nakon što je tijekom prve runde bio u teškoj poziciji.

“U borbi protiv Lombarda sam primio podosta teških udaraca, tako da je za mene bilo dobro da uzmem barem mjesec dana pauze od treninga i bilo čega u vezi s borbama. Morao sam dozvoliti mom mozgu da se potpuno oporavi prije nego budem spreman vratiti se u dvoranu”, rekao je Magny, koji baš i nije navikao da je pet mjeseci bez ulaska u UFC kavez te koji je poznat kao veliki radnik u dvorani.

Borba protiv Lombarda bila je zanimljiva svakom gledatelju, no sigurno je zanimljivo čuti kako je to izgledalo iz njegovog kuta gledanja. Bila je to još samo jedna u nizu borbi gdje je Neil bio autsajder, da bi onda sve iznenadio i slavio.

“Prvi dojam u borbi bio je da udara nevjerojatno jako. Pogodio me i krenuo na mene, a onda je sve bilo samo čisto preživljavanje. Pokušao sam doći do klinča, čak i u trenucima kad sam bio u knockdownu. Nisam smio dozvoliti da ne budem aktivan, nego sam pokušao doći do pozicije koja bi meni odgovarala i gdje bih preuzeo kontrolu”, rekao je, a onda nastavio o situaciji gdje mu je to uspjelo te gdje je on postao borac koji pogađa Lombarda snažnim udarcima:

“Bio je to čudan osjećaj. Pogađao sam čovjeka i došao sam do trenutka gdje sam bio uvjeren kako je borba gotova i kako se on ne brani. No, sudac je pustio dalje i tu sam se našao u jako neugodnoj situaciji. Što je isto bitno, riječ je o opasnom borcu koji može jednim udarcem okrenuti borbu te nikako nisam smio smanjiti intenzitet. Sudac je tu da zaštiti borca, a po mom mišljenje je on u toj borbi ostavio Lombarda na cjedilu i nije odradio svoj posao. Lombard je profesionalac kao i ja, radimo ovo za novce i sigurno ne bih volio da se ponovno nađem u situaciji gdje nekoga mogu nepotrebno ozlijediti. No, bio je dobar osjećaj što sam ga tako savladao da je odlučiti napustiti ovu diviziju.”

Na UFC 202 se trebao boriti protiv Dong Hyun Kima, no on je otkazao zbog ozljede, pa se pojavio Lorenz Larkin. Magnyu je malo čudno što je nakon posljednja dva nastupa u glavnoj i sunaslovnoj borbi eventa, ovog puta dio Fight Pass programa. Ipak, kaže da je najvažnije pobijediti te tako doći bliže onome što je trenutno u vlasništvu Tyrona Woodleya. A za tvrdoglavog prvaka ima zanimljivu poruku:

“Nadam se kako će Woodley dobiti priliku odraditi borbu koja će mu donijeti velike novce i nadam se da će se bogat umiroviti te tako osigurati dobar život svojoj obitelji. Bilo bi mi jako drago da u tome uspije. No, nemoj odugovlačiti nego se bori, jer u ovoj diviziji ima jako puno boraca koji su na listi čekanja prilike. I sebe vidim kao jednog od njih.”

Magny je trenutno na sedmom mjestu ljestvice. Pobjeda protiv Larkina, koji nije rangiran borac, mu možda ne bi donijela uspon, no 11 pobjeda u posljednjih 12 borbi sigurno bi bilo nešto što apsolutno nitko ne može zanemariti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI