Maia se nada prilici za titulu: Podosta sam stariji od Wonderboya

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.08.2016 12:33h Autor:

Demian Maia

Demian Maia ostvario je šestu pobjedu u nizu, a ova mu je sigurno najvažnija do sada. Smatra da bi činjenica da je u ovoj maniri savladao Carlosa Condita mogla biti dovoljno za napad na titulu prvaka.

Zanimljivo je bilo poslušati Demianova razmišljanja nakon borbe. Posebno je dobro bilo pitanje Megan Olivi, koje je postavila odmah nakon borbe. Naime, otkrila mu je podatak da je u četiri borbe primio samo 13 značajnih udaraca te ga zatražila komentar zašto je to tako i kako to postiže:

“To nije stvar mene, to je stvar brazilske jiu-jitse i samoobrane. Vještine gdje je cilj savladati protivnika bez da ti nanese štete. A ujedno niti ja ne nanosim previše štete protivnicima.”

Nakon ovakve pobjede normalno je da će Maia tražiti napad na titulu, iako tu postoji i Stephen “Wonderboy” Thompson, kao i pomalo bizarne želje Tyrona Woodleya, za koje se još uvijek ne zna hoće li mu ih UFC ispuniti. Demian ima jasan stav po tom pitanju:

“Ukoliko ne dobijem priliku za titulu, nadam se da će ju dobiti Wonderboy i to što prije. Ja ću za to vrijeme čekati i trenirati te provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Borac kojeg sam danas pobijedio nije samo bivši izazivač, nego je borac za kojeg mnogi smatraju kako je savladao Robbiea Lawlera i kako je trebao biti prvak. Ništa mi drugo ne preostaje, imam šest pobjeda u nizu i zaslužio sam to.”

Ipak, nada se da bi način na koji je ostvario pobjedu, kao i činjenica da ima 38 godina, mogao biti faktor situacije gdje bi se on borio za titulu prvaka:

“Izuzetno respektiram Thompsona, on je sjajan momak. No, ja sam podosta stariji od njega i mislim da bih mogao dobiti priliku. Ova današnja pobjeda bi me mogla staviti ispred njega, no neću se buniti ukoliko se to ne dogodi. Moram biti zahvalan na svemu u mom životu. Imam sve što mi treba, moja djeca imaju sve što im treba za odrastanje i ne mogu tražiti puno više od toga.”

Kako bilo, Demian Maia se nakon ove borbe mora boriti za titulu UFC prvaka. Pitanje je samo gdje, kada i protiv koga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI