Mirsad Bektić na putu oporavka od teške ozljede

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.08.2016 19:34h Autor:

Mirsad Bektić

15 mjeseci od svog posljednjeg UFC nastupa, Mirsad Bektić još uvijek se oporavlja od teške ozljede, ali kaže kako je ono najgore iza njega.

Neporaženi borac (10-0, 3-0 u UFC-u) rodom iz Srebrenice nikako nema lagan UFC put. Iako je u promociju pristigao početkom 2014. godine, ozljede su dozvolile da nastupi samo tri puta, a ova posljednje, križnih ligamenata koljena, najteža je do sada. Mirsad nije nastupio od svibnja prošle godine, pa tako niti u Zagrebu gdje bi sigurno nastupao pred velikim brojem navijača. No, rehabilitacija je skoro pa gotova.

“Treniram i sad je sve više na samokontroli. Moji treneri i rehabilitacijski tim su vrlo složni, kao i oni koji se brinu za kondiciju, pa radimo kao tim na mom povratku. Svakim danom povećavam opseg onog što radim. No, nakon svakog treninga sam lud jer želim još više, a znam da mi to još uvijek nije pametno”, rekao je Mirsad koji je svaki dan u dvorani i radi na povratku.

Snaga volje zapravo je Bektića vratila u dvoranu i prije nego je trebao. Samo dva tjedna nakon operacije je plivao tri puta tjedno, no kaže da motivacija ipak nije došla sama od sebe:

“Imao sam strašnog tipa koji je radio sa mnom. Tip je stara škola i dolazi s farme iz Nebraske. Sve što je radio je da mi je govorio sranja i vrijeđao me, mrzio sam ga zbog toga. No, to me tjeralo da idem dalje.”

Mirsadov povratak borbama očekuje se početkom iduće godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI