Nakon UFC-a 202 Nate Diaz postao borac s najviše osvojenih bonusa

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.08.2016 10:31h Autor:

Nate Diaz (Screenshot)

Iako nije upisao novu pobjedu nad Conorom McGregorom, Nate Diaz je ušao u povijest.

Borac iz Stocktona se prošlog vikenda po drugi put obračunao s prvakom perolake kategorije na dogovorenoj težini od 77 kg. Za razliku od njihovog prvog susreta na UFC-u 196 gdje je Diaz slavio gušenjem u drugoj rundi, Irac se za reprizu taktički dobro pripremio i u konačnici upisao pobjedu većinskom odlukom sudaca.

No, unatoč porazu, epski rat koji su priredili fanovima osigurao je borcima dodatni bonus od $50,000 za borbu večeri čime je Diaz oborio sve dosadašnje rekorde i službeno postao borac s najviše osvojenih bonusa u povijesti organizacije, njih čak 15!

Najveći broj bonusa (8) Diaz je osvojio u kategoriji “borba večeri”, za pobjede submissionom nagrađivan je 5 puta, dok je za nokaut i izvedbu večeri osvojio po 1 bonus.

Drugo mjesto na ljestivici s 14 osvojenih bonusa zauzeo je Joe Lauzon koji će već priliku da se izjednači s Diazom dobiti već idućeg vikenda na UFC on Fox 21 priredbi gdje će se ponovno obračunati s Jimom Millerom.

Nagrade za izvedbu večeri dobili su Anthony “Rumble” Johnson, kao i uvijek zabavni Donald “Cowboy” Cerrone koji je pobjedom nad Rickom Storyjem osigurao 13 bonus te je sada treći najnagrađivaniji borac u organizaciji uz Andersona Silvu.

Conor McGregor je prekratko u organizaciji da bi bio kralj bonusa, no bitno je napomenuti da je Irac nagrađivan u 8 od 9, odnosno, u svim dosadašnjim nastupima osim u borbi protiv Maxa Hollowayja iz 2013.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI