"Napušeni" Diaz u tijelu imao čak duplo više THC-a od dozvoljene razine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2015 01:50h Autor:

Nick Diaz

Nick Diaz se nije pojavio na otvorenom treningu pred UFC 183, no to nije bio jedini problem za organizatore. Nick je tek tri dana prije meča dobio dozvolu za nastup jer nikako nije mogao predati "čisti" uzorak krvi i urina za testiranje zbog konzumiranja marihuane.

Atletska Komisija Nevade (AKN) dozvoljava borcima konzumiranje droga koje ne poboljšavaju izvedbu, a marihuana (kao i kokain, u Jonesovom slučaju) spada u navedenu kategoriju droga koje se smiju koristiti van 12-satnog vremena prije i poslije meča.

Prema riječima glavnog čelnika AKN-a, Boba Bennetta, Diaz je u svom tijelu imao 300 ng/ml čestica marihuane- duplo više od dozvoljenog.

Procedura koju zahtjeva AKN za borce koji su već pali na doping testovima kaže kako ti borci, da bi dobili dozvolu za nastup, moraju prije meča predati čisti uzorak krvi i urina. Diazu to nije uspijevalo poći za rukom sve do tri dana prije meča.

"To nije ništa čudno," rekao je Bennett. "Te uzorke dobivamo u zadnjim sekundama. Nije da to želimo jer imamo problema zbog toga. Promotore uvijek obavijestimo. UFC-u je rečeno kako nam treba dokaz da je Nick čist i zdrav, u protivnom se neće boriti."

Diazov trener, Cesar Gracie, je izjavio kako Nick nije prošao nekoliko testova te je tek par dana prije meča uspio poslati čisti uzorak na analizu u AKN. Nick je prošao posljednji test prije borbe, što mu je zagarantiralo dozvolu za nastup. Graciea muči to što je Nick bio čist prije meča, ali je ipak pao na testiranju poslije borbe.

"Koliko sam shvatio, Diaz je prošao test prije meča, nije pušio poslije meča, a onda pao test koji je proveden nakon borbe," rekao je Gracie. "Smatram kako je napor od borbe utjecao na test te je zbog toga Nick testiran pozitivno na marihuanu."

Bob Bennett se ne slaže.

"Očito je da je Nick Diaz zadovoljio testiranje prije meča zbog kojeg je dobio dozvolu za nastup i onda nastavio konzumirati marihuanu."

Ovo je treći put kako je Nick Diaz pao doping testovima zbog uživanja u marihuani. Njegov stav o toj biljci je poznat svima koji vole lik i djelo Nicka Diaza, tako da ovo nije neko šokantno iznenađenje. Mnogo veće iznenađenje je pad Anderson Silve zbog korištenja dvije vrste steroida prije meča s Nickom. Diazovo pušenje trave je "mala beba" prema Silvinom uzimanju steroida.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI