Neovisno o ishodu protiv Diaza, Conor iduću borbu mora braniti pojas do 66 kilograma

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.08.2016 20:42h Autor:

Conor McGregor

Conor McGregor bi prema planovima UFC-a trebao u svojoj idućoj borbi odraditi povratak u perolaku kategoriju, gdje će braniti pojas prvaka te divizije protiv Josea Alda.

To je Dana White najavio u razgovoru gdje je komentirao UFC 202 event i ono što bi se trebalo dogoditi nakon njega. McGregor do sada nije pokazivao ikakve namjere prema povratku u diviziju čiji je pojas osvojio u prosincu prošle godine te koji se još uvijek nalazi u njegovom vlasništvu.

“Neovisno ostvari li pobjedu ili poraz, očekujem da Conor McGregor do kraja godine brani pojas u perolakoj kategoriji”, rekao je White.

Mnogi sumnjaju da McGregor ima ikad više namjeru vratiti se u diviziju za koju mu je skidanje kilograma predstavljalo izuzetan napor. Pretpostavka je kako će tražiti borbu za naslov u lakoj kategoriji, budući da želi postati prvak dvije divizije, nakon čega bi se odrekao pojasa do 66 kilograma.

No, ukoliko ga Conor ne odluči braniti u svojoj idućoj borbi, pošteno od strane UFC-a bi bilo da mu taj pojas oduzmu, odnosno da privremeni prvak Jose Aldo postane punopravni prvak te da na kraju titulu brani protiv Maxa Hollowaya, borca u nevjerojatnoj pobjedničkoj seriji. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se to sve na kraju odviti, no najpoštenije prema fanovima bi bilo da se Irac spusti na 66 kilograma i priušti Jose Aldu revanš koji zaslužuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI