Nevjerojatni Benson Henderson ’uskočio’ u main event s Thatchem za dva tjedna

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.02.2015 12:19h Autor:

Benson Henderson

Pronađen je protivnik za Brandona Thatcha, koji će se s njim sastaju u glavnom borbu Fight Nighta u Broomfieldu, za dva tjedna. To je čudesni Benson Henderson, koji će ujedno i debitirati u velter kategoriji.

UFC je pronašao zamjenu za Stephena Thompsona, koji se ozlijedio te nije u stanju nastupiti u glavnoj borbi UFC Fight Nighta u Broomfieldu, koji je na rasporedu za dva tjedna. To je uistinu nevjerojatni Benson Henderson koji će, osim toga, i debitirati u velter kategoriji.

Kao da što prije želi zaboraviti pomalo nezaslužen poraz od svog podjednako "ludog" prijatelja, Donalda Cerronea, koji se dogodio prije dva tjedna, Benson Henderson prihvatio je borbu 14. veljače, i to će po prvi puta u UFC-u nastupiti u velter kategoriji. Protivnik mu je Brandon Thatch, jedan od najatraktivniih boraca svijeta u ovom trenutku.

Henderson je trenutnu unutar neugodnog niza, nakon poraza od Dos Anjosa i Cerronea. Prije izvjesnog vremena je prihvatio borbu protiv Jorgea Masvidala, koja se treba održati 4. travnja, no željan što ranijeg nastupa, prihvatio je priliku za velteraški debi, protiv borca koji je sve samo ne lagan protivnik.

Thatch iza sebe ima skor 11-1, no iza toga se krije nešto puno impresivnije. Jedini poraz doživio je podijeljenom odlukom, u svojoj drugoj borbi karijere, a nakon toga je naslagao deset pobjeda prekidom u nizu, gdje je samo jedan borac s njim izdržao dolje od dvije i pol minute. U UFC-u je također impresivno debitirao, s dvije ekspresne pobjede nad Justinom Edwardsom i Paulom Thiagom, nakon čega je uslijedila stanka zbog ozljede, koja sad traje već punih 14 mjeseci.

Program UFC Fight Night 60, koji je iduća priredba ove organizacije i gdje se još uvijek traži protivnik za Nika Lentza, sad izgleda ovako:

Benson Henderson vs. Brandon Thatch   
Max Holloway vs. Cole Miller   
Neil Magny vs. Kiichi Kunimoto   
Dan Kelly vs. Patrick Walsh   
Michel Prazeres vs. Kevin Lee   
Ray Borg vs. Chris Kelades   

Nik Lentz vs.  ?
Efrain Escudero vs. Rodrigo de Lima   
Chas Skelly vs. Jim Alers   
Zach Makovsky vs. Tim Elliott   
James Moontasri vs. Cody Pfister

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI