Nick Diaz: Ja sam na vrhu sporta! Tko su ovi ljudi?

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.08.2016 16:13h Autor:

Nick Diaz

Budući da mu je istekla suspenzija zbog testa pozitivnog na marihuanu, jedan od najvećih miljenika publike u UFC-u, Nick Diaz, spreman je za povratak aktivnim borbama, ako se na to odluči. U razgovoru za ESPN stariji od braće iz Stocktona osvrnuo se na buduće planove.

“Morat ćemo sjesti i pogledati što fanovi žele vidjeti. Ja sam trenutno na vrhu. Ja sam na vrhu ovog sporta. Nitko neće meni davati prilike. Ja dajem nekome priliku. Ako će itko dobiti priliku, dobit će ju protiv mene jer sam ime koje želite pobijediti.”

Diaz nije nastupio od siječnja 2015. kada je odlukom sudaca poražen od Andesona Silve, da bi borba zatim bila poništena jer su oba borca pali na doping testovima. Prije toga odlukom je gubio od tadašnjeg prvaka Georgesa St-Pierrea i Carlosa Condita, a posljednju pobjedu upisao je protiv B.J. Penna 2001. Ipak, novopečeni velter prvak Tyron Woodley zainteresiran je za meč s Diazom.

“Ja se ne trebam boriti. Nemam razloga boriti se iz zabave. Ja to ne radim. To nije moja stvar. Ne volim ozljeđivati ljude iz zabave. Sviđa mi se Tyron Woodley i sviđa mi se Robbie Lawler pa me zanima možemo li pričati zašto bih ja trebao tražiti borbu s nekim?

“Ne vidim nijednu veliku zvijezdu među njima? Ne vidim da će se Georges St-Pierre vratiti. On se previše boji vratiti i boriti se samnom, a ovaj ostatak uopće nisu zvijezde. Tko su oni? Ne želim ni izgovarati njihova imena jer nitko nije čuo za njih sve dok ih ja ne spomenem i sada svi znaju tko su ti ljudi.”

No Diaz smatra da borba s GSP-em iz 2013. nije provedena u poštenim uvjetima pa bi revanš s Kanađaninom bio puno privlačniji od borbe s Woodleyjem.

“Kad sam se borio s GSP-em u Kanadi, kao prvo, netko me drogirao. Taj tip nije skinuo kile. Komisija je došla i mi kako neće zadovoljiti vagu. I je li riječ o pola kile, ili ne, nije bitno. Da je borba bila u las vegasu gdje je i trebala biti, ne samo da bi ga testirali već bi morao skinuti kile do kraja.

Nikada nisam bio u tako dobroj formi, ikad, i onda sam došao i totalno kiksao.. Nešto je bilo sumnjivo oko te borbe. Samo želim reći da nisam dobio svoju poštenu priliku. Testirali su nas na doping tako što smo pišali u kutijicu za film od fotoaparata i to su zatvorili izolirkom. To vam je bila njihova USADA.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI