Nick Diaz: Ne znam što su suci vidjeli, mislio sam kako sam dobio svaku rundu

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.02.2015 20:37h Autor:

Nick Diaz

Prošlog vikenda je održan UFC 183 na kojem je glavna borba bila ona između bivšeg UFC prvaka srednje kategorije i jednog od najboljih boraca svijeta, Anderson Silve i bivšeg Strikeforce prvaka Nicka Diaza, koji je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Diaz je zakoračio u oktogon nakon punih 20 mjeseci, a njegov protivnik Silva je zbog teškog loma noge u meču s Chrisom Weidmanom izbivao 13 mjeseci iz prestižnog kaveza.

Nicku nije jasno kako su bodovni suci Silvi dali svih pet rundi. Borbu su ocijenili 50-45, 49-46 i 49-46.

"Mislio sam da sam dobio svaku rundu," rekao je Diaz na post-press konferenciji. "Znam kako sam se osjećao na kraju borbe. Ne znam što su suci vidjeli, ali sam definitivno pretiskao cijelu borbu. Ne znam kako sude neke mečeve.

Postanem jako zbunjen razmišljajući kako ovdje pobijediti. Ne znam što je što dok to ne vidim. Ne znam koliko udaraca je bačeno, znam samo da mogu vidjeti protivnikove udarce.

On ne misli kako me mogao završiti. Da je bilo nokauta u meču, ja bih bio taj koji bi nokautirao njega.

Nikad nisam pokušao pobijediti nekoga na sudačku odluku. Nisam takav. Brzo postanem kritičan prema takvim osobama. Zar stvarno radiš to? Zar nećeš pokušati završiti borbu?

Vidjeli ste me, nisam pokušao zastrašiti protivnika prije borbe. Možda bih pobijedio da sam to napravio. U prvoj rundi je stajao daleko od mene pa sam se zbog toga bacio na pod."

Silva ima povijest "glupiranja" pred protivnicima, ali u prvoj rundi Diaz je bio taj koji je pričao, dozivao i gestikulirao.

"Siguran sam da suci to ne vole," rekao je Nick. "Ne znam što ljudi misle o ovoj sudačkoj odluci. Možda vi sada tu sjedite i mislite: 'Kako može biti ovoliko glup da pomisli kako je pobijedio?'."

Nick nije siguran što će mu biti sljedeći korak.

"Stvarno je bilo ludo doći ovdje. Umoran sam od gubljenja. Ne znam što dalje."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI