Nove doping nevolje u UFC-u!

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2016 09:47h Autor:

USADA & George Sullivan

Novi doping problemi u UFC-u. Prema pisanju američkih medija George Sullivan bi mogao biti sankcioniran od strane USADA-e. UFC je, naime, u srijedu objavio kako je Sullivan optužen  od strane USADA-e za potencijalno kršenje pravila, odnosno uporabu nedopuštenih sredstava.

Prema priopćenju poslanom od Agencije, Sullivan je priznao upotrebu određenog suplementa što bi mu moglo pomoći i smanjiti kaznu u procesu koji slijedi. UFC je, podsjećamo, povukao Sullivana s UFC on FOX 20 priredbe koja se održala proteklog mjeseca, a razlog je bila potencijalna zlouporaba. Sullivan se trebao suočiti s Hectorom Orbinom.

U tim trenucima nije bilo nikakvih dokaza da je Sullivan činio ništa krivo jer UFC-ov borac nije pao na doping testu. On je, naime, sam prijavio uporabu suplementa izvan natjecanja, a taj se suplement nalazio na listi zabranjenih što u tom trenutku nije znao. Dovoljno da USADA pokrene istragu i suspendira ga.

Prema Sullivanovim riječima, on je i u prošlosti isti suplement upotrebljavao i uredno prijavljivao te nije bilo nikakvih konzekvenci.

“Ovaj suplement je bio i ranije na listi koju sam predavao UFC-u i USADA-i. Bio sam testiran puno puta i nikada nisam pao”, poručio je Sullivan.

Priznanje bez pada na doping testu je suspenzije koštalo i hrvatsku legendu Mirka “Cro Cop” Filipovića. Mirko je priznao korištenje hormona rasta u terapeutske svrhe te je automatski suspendiran. Kada su stigli rezultati testa pokazalo se da je hrvatski borac čist. U trenutku kada je testiran u njegovom sistemu, naime, nije bilo nedopuštenog srestva. No, samo priznanje je dovoljno da vas suspendiraju.

Sullivan od dolaska u UFC 2014. godine ima 3 pobjede 2 poraza. U ovom trenutku se ne zna kolika mu sankcija prijeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI