Nunes: Spremna sam za Rondu, ali ako se ne vraća želim Penu

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.08.2016 12:42h Autor:

Amanda Nunes UFC 200

Nakon osvajanja titule na UFC-u 200 bantam prvakinja Amanda Nunes spremna je prirediti povratničku dobrodošlicu jednoj od najvećih MMA zvijezdi, bivšoj prvakinji Rondi Rousey.

Nunes je uvjerena da može neutralizirati vještine olimpijske judoke, ali ako se Rousey ne planira vratiti u oktogon u bližoj budućnosti Brazilka želi borbu s izazivačicom Julianom Penom.

“Treniram jiu-jitsu otkad sam počela. Jiu-jitsu i judo. Znam dobro blokirati judo bacanja i znam dobro koristiti svoje kukove. Ako se Ronda vrati, znam da ću zadržati naslov. Ali trenutno imamo nekoliko cura koje čekaju u redu- Julianna Pena, Valentina Shevchenko, i ako se Ronda ne vraća uzet ću Juliannu Penu. Nije nikakav problem”, rekla je Nunes tokom UFC 201 Q&A-a.

Rousey nije prisutna u svijetu slobodne borbe otkako je prošle godine izgubila titulu i doživjela nokaut od Holly Holm na UFC 193 priredbi. U međuvremenu, Holm i Tate nisu uspjele obraniti naslov tako da Nunes još uvijek ima priliku biti prva bantam prvakinja osim Rousey kojoj će to poći za rukom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI