Overeem: Fedor nije “najbolji”, izabrao je lakši put, a borbu protiv Maldonada je izgubio

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.08.2016 11:53h Autor:

Alistair Overeem/Photo:I.Mićić

Tko je najbolji MMA teškaš svih vremena? S obzirom na svoju bogatu karijeru Alistair Overeem bi lako mogao postati taj čovjek. 36-godišnji Nizozemac će 10. rujna na UFC 203 priredbi napasti prvaka Stipu Miočića i jedini naslov koji mu nedostaje. Gostujući na Sirius XM-u kod Lukea Thomasa “The Reem” je rekao kako čak i u slučaju osvajanja UFC-ovog naslova ipak nije na njemu da se proglasi “najboljim”, ali istu titulu ne bi dodijelio niti nekada najboljem teškašu svijeta, Fedoru Emelianenku.

“Reći ću vam jednu stvar, sviđa mi se titula, ali mislim da nije na meni da si je sam dodijelim. Mislim da niti Werdum nije dovoljno dobar da bi nosio tu titulu. Mislim da je niti Fedor ne zaslužuje jer Fedor nikada nije potpisao za UFC. Uvijek je išao lakšim  putem, kao što to čini i upravo sada. Nemojte me krivo shvatiti, poznajem Fedora osobno. Sviđa mi se, skromna je i draga osoba, i imao je odličan niz u Ringu i Prideu, ali nakon Pridea se nikada nije stvarno testirao. Dobro, bio je u Afflictionu, ali ako je stvarno htio ostati zapamćen kao ‘najveći svih vremena’ trebao je potpisati za UFC. Tamo nema laganih borbi, ili laganih protivnika.

I njegova posljednja borba. Dali su mu pobjedu i kasnije preinačili u neriješeno. On je zapravo izgubio tu borbu, 10-7, 10-9 i 9-9, to je moje mišljenje. A mogli su bez problema i zaustaviti tu borbu. Maldonado je odradio odličan posao u toj borbi, ali su ga opljačkali.

A mogao je i jednostavno odustati nakon što je postigao sav taj uspjeh. Trebao je upisati nekoliko pobjeda i povući se, ili doći u UFC. Važno je u kojem ćete trenutku završiti karijeru, jer ako gubite onda ne možete držati titulu ‘najboljeg’. Mislim da je držao taj naslov, deset godina je bio neporažen, ali onda je došao poraz u Stikeforceu i mirovina…Mislim da se ne može kvalificirati za tu titulu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI