Potvrđena borba Beneila Dariusha i Rashida Magomedova

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.08.2016 19:31h Autor:

Rashid Magomedov

Rafaelu Dos Anjosu će se na programu finalnog eventa latinoameričkog Ultimate Fightera pridružiti timski kolega Beneil Dariush. On će se boriti protiv vjerojatno najvećeg europskog potencijala lake kategorije, Rashida Magomedova.

Zapravo, prva je to službeno potvrđena borba za ovaj event, budući da UFC još nije javno objavio glavnu borbu u kojoj bi se trebali susresti Tony Ferguson i Rafael Dos Anjos. Inače, ovaj event se održava 5. studenog u Mexico Cityu, gdje se UFC vraća po treći put, a ukupno četvrti put u Meksiko.

Dariushu će ovo biti deseta borba u UFC-u, gdje je vlasnik skora 7-2. Na samom početku karijere poražen je od Ramseya Nijema, a ove godine je svoj drugi poraz doživio od Michaela Chiese. Borbu prije savladao je Michaela Johnsona u jednoj od najkontroverznijih odluka 2015. godine. Svoju posljednju borbu imao je u lipnju, kad je nokautirao Jamesa Vicka, nanijevši mu prvi poraz u karijeri.

Prvi poraz u UFC karijeri pokušati će nanijeti 32-godišnjem Rashidu Magomedovu (19-1, 4-0 u UFC-u), koji je do sada jako dobro odradio svoja četiri ispita te se našao unutar Top 15 poretka. Posebno impresivan bio je njegov posljednji nastup gdje je savladao Gilberta Burnsa, no problem bi mogao biti što će između te borbe i ove protiv Dariusha proći čak godinu dana.

Svakako je ovo vrlo bitna borba za poredak unutar lake kategorije, jer bi pobjednik trebao učvrstiti svoje mjesto unutar Top 10, posebno ako do pobjede dođe suvereno i uvjerljivo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI