Rashad Evans: Gustafssona je samopouzdanje stajalo poraza

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.02.2015 20:04h Autor:

Alexander Gustafsson

Anthony Johnson je na švedskom UFC-u on FOX 14, pred 30 000 navijača, u prvoj rundi nokautirao Šveđanina Aleksandera Gustafssona. Johnsonov timski kolega i bivši UFC-ov poluteškaški prvak, Rashad Evans, je znao kako Anthony ima alata za pobijediti Gussa.

Evans smatra kako je Gustafsson bio žrtva vlastitog samopouzdanja.

"Volim Gustafssona, drag je kao osoba. Jedan od razloga zbog kojih je izgubio meč je njegovo samopouzdanje. Iskreno smatram kako je već mislio da je prvak. Imao je odličnu borbu s Jonesom koja je mogla poći na bilo koju stranu. A zatim je dozvolio da ga umeču s Anthonyjem samopouzdanje pokopa," rekao je Evans.

Kao bivši UFC prvak, Rashad zna kako je to kad je borac u centru pozornosti jer ga UFC gura te kako je naučio da ne treba letjeti visoko kad borcu ide dobro.

U Gustafssonovom slučaju, u rodnoj mu Švedskoj su ga dizali u nebesa jer je nastupio u title eliminator meču pred 30 000 svojih navijača i to je pomoglo Anthonyju u pobjedi.

"Teško je ne 'poletjeti'," izjavio je Evans. "Pogotovo kad je UFC marketinška mašinerija iza tebe. Ta mašinerija stavlja borce u video igrice, ulijeva samopouzdanje u tebe, povjeruješ da si prvak, samo još nisi dobio pojas. Kad se to događa, gledaš na druge borce svisoka, a tad se sve sruči na tebe."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI