Rezultati Lawlerovog ‘sumnjivog testa’: Postojale su abnormalnosti, ali…

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2016 15:26h Autor:

Rory MacDonald vs. Robbie Lawler, UFC 189

Rory MacDonald je odmah po prelasku u Bellator odlučio udariti po bivšem poslodavcu, ali i Robbieju Lawleru s kojim je odradio jednu od najboljih borbi u povijesti velter kategorije. Kanađanin je tako prilikom razgovora s Arielom Helwanijem otkrio kako iz pouzdanih izvora ima informacije o tome da je “Ruthless” koristio nedopuštena sredstva tijekom razdoblja oko UFC 189 eventa na kojem su se njih dvojica suočili.

>MacDonald se prisjetio meča s Lawlerom: Osjećam se pokradeno, nešto je sumnjivo oko nalaza njegovog doping testa!

Robbiejev test je tada došao kao negativan, ali je škotski pisac i istraživač, Iain Kidd, odlučio malo dublje istražiti priču oko nalaza koji je stigao nakon testiranja koje je obavio bivši UFC-ov prvak.

Testovi o kojima Rory priča su vjerojatno oni koje je Atletska komisija države Nevade provela u lipnju 2015. godine.

Rezultati tih testiranja su zaista pokazali abnormalne rezultate. Tako je nalaz uzorka iz 5. lipnja kod Lawlera pokazao udio luteinizirajućeg hormona od 64.2 mili-internacionalnih jedinica po mililitru, dok Svjetska antidopinška agencija (WADA) nalaže da se svaki nalaz s preko 20.0 mlU/mL dodatno istraži.

Prema daljnim uputama slijedi nenajavljeni test pomoću kojeg bi se trebalo preispitati moguće korištenje supstanci za poboljšanje performansi koje mogu uzrokovati povišenu razinu spomenutog hormona.

Izgleda kako je Komisija provela taj test na uzorku kojeg su prikupili 17. lipnja, a taj je nalaz pokazao omjer od 12.9 mlU/mL u Lawlerovom tijelu. Prilikom istog testiranja su se istražile i druge potencijalne abnormalnosti, ali niti jedna nije pronađena. S takvim negativnim nalazom se inicijalni test karakterizira kao atipičan, a samim time se ne računa kao pozitivan, a to se izgleda dogodilo u ovom slučaju.

Više o ovom istraživanju možete pročitati na sljedećem LINKU.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI