Robert Whittaker: “Drago mi je da se nikad nisam borio protiv Bispinga”

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2018 10:48h Autor:

Whittaker i Bisping

Robert Whittaker sretan je s razrješenjem situacije u srednjoj UFC-ovoj kategoriji, odnosno time da se nije morao boriti protiv Michaela Bispinga, za kojeg kaže kako mu je jedan od uzora.

Whittaker se trebao boriti protiv Bispinga, nakon što je osvojio privremeni pojas prvaka u srpnju prošle godine, na UFC 213 eventu. Ipak, Bisping se na kraju prvo borio protiv Georgesa St-Pierrea te je tu borbu izgubio, da bi na kraju i GSP ostavio pojas, čime je Whittaker postao pravi prvak i u subotu će braniti taj pojas u svojoj drugoj borbi protiv Yoela Romera. Kako se Bisping ovih dana umirovio, tako je i Robert rekao nešto o njemu.

“Mislim kako je on definicija pravog ratnika, učinio je sve. Gubio je, pobjeđivao je i na kraju postao prvak. On je pravi dokaz izdržljivosti, upornosti i želje za uspjehom. Mislim kako svatko može naučiti poneku stvar samim proučavanjem njegove karijere”, iznio je svoje podosta visoko mišljenje o Bispingu.

Naravno da je onda upitan i o tome što se na kraju nije borio protiv njega, iako je Bisping imao vrlo zanimljiv nastup u kavezu, nakon Whittakerove pobjede na UFC 213. Tada je došao do njega sa svojim pojasom i bacio mu ga pod noge, ali Australac je na to reagirao osmjehom. Vidjelo se da uživa u toj situaciji te da mu je zapravo simpatično to što je Bisping tim putem učinio.

“Što se tiče borbe protiv njega, mislim kako između nas postoji jako puno respekta. Bila bi to časna borba dva borca koji se cijene i poštuju, no drago mi je što se nisam morao boriti protiv njega. Uvijek sam ga gledao, njegove borbe su me motivirale te moram biti iskren i reći kako sam njegov fan. Zbog toga mi je drago da se nismo morali boriti.”

Whittakera u subotu čeka Yoel Romero, a ukoliko obrani pojas, idući protivnik mogao bi mu biti Kelvin Gastelum. To samo govori kako je došlo vrijeme za neke nove borce u vrhu UFC-ove srednje kategorije i to je svakako dobra stvar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI