“Romeru je sada mjesto u poluteškoj kategoriji”

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.06.2018 11:47h Autor:

Dana White

Yoel Romero iz bolnice poručuje da je on pravi UFC šampion u srednjoj kategoriji! Ipak, dojam je da su njegove tri prilike, koje je dobio dočepati se vrijednog pojasa, bile i posljednje šanse da će ostvariti svoj san u -84 kg kategoriji.

Prvi meč od Whittakera je izgubio odlukom sudaca, protiv Rockholda za privremeni naslov je pao vagu, baš kao i sada protiv australskog rivala u velikom revanšu, kada je ulog bio “pravi” pojas UFC prvaka.

UFC stoga i više nema previše manevarskog prostora pa su novinari nanjušili da bi ga Dana White i “match makeri” mogli gurati prema višoj poluteškoj kategoriji. Pitanje je samo je li to plan i samog kubanskog olimpijca?

Upitan o tome hoće li UFC sada tražiti od Romera da se preseli u -93 kg kategoriju, Dana White je bio jasan!

“Vjerojatno je to dobra ideja. Morat ćemo razgovarati s njegovim timom i s njime, ali da…to je vjerojatno dobra ideja da ode u polutešku kategoriju”, odgovara White na press konferenciji poslije odličnog UFC-a 225 u Chicagu.

Pitanje je samo hoće li Kubanac pristati na tako nešto u 42. godini života. Romero bi sada iznova trebao izgraditi svoju poziciju u -93kg kategoriji i tamo se pridružiti Lukeu Rockholdu, koji je sam izabrao isti taj put. Prema prvim izjavama Romera iz bolničkog kreveta, dojam je da se Kubanac neće tako lako odreći ove kategorije u kojoj je proveo čitavu svoju UFC karijeru.

Posebno jer čitavo vrijeme tvrdi da bi prošao vagu da je bilo korektnosti ljudi iz Komisije koji su ga, prema njegovim riječima, prekinuli u pola skidanja prekomjerne težine. Na koncu je pao vagu za tek 10 deka.

Dio razgovora na temu težinske kategorije trostrukog izazivača se nalazi na:

00:03:20

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI