Strahota: Anderson Silva pao na doping testu, Diaz pao na testu na marihuanu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.02.2015 07:09h Autor:

Anderson Silva

Glavni čovjek Atletske Komisije Nevade, Bob Bennett, je u utorak potvrdio kako je Anderson Silva pao na doping testu uoči dvoboja protiv Nicka Diaza i UFC-a 183. Rezultati testiranja su otkrili da je Silva bio pozitivan na čak dvije nedozvoljene supstance: Drostanolone i Androstane.

Brzilac je 9. siječnja podvrgnut nenajavljenom doping testiranju te su otkriveni tragovi dvije već navedene supstance koje poboljšavaju izvedbu borca. Drostanolone je vrsta anaboličkog steroida, dok Androstane spada u hormonske steroide. Prema riječima Boba Bennetta, Silva je podvrgnut "out of competition" krvnom testu 9. i 19. siječnja, dok je 31. siječnja podvrgnut testiranju urina koji je doduše prošao.

"Žalosno je to što se dogodilo," rekao je Bennett. "UFC je učinio pravi posao po pitanju sprječavanja korištenja dopinga. Njihova je zasluga jer čine pravu stvar u borbi protiv varanja sa steroidima."

Ovo je drugi slučaj u zadnje vrijeme da je borac pao na "out of competition" testiranju, a da su rezultati otkriveni tek nakon mečeva tih boraca. UFC-ov poluteškaški prvak, Jon Jones, je zbog kokaina pao na nenajavljenom testiranju mjesec dana prije meča, ali mu je UFC dozvolio odrađivanje borbe s Danielom Cormierom.

Očekuje se Silvino pojavljivanje 17. veljače na saslušanju u Atletskoj Komisiji Nevade.

UFC se oglasio po pitanju pada njihovog bivšeg prvaka:

"UFC je 3. veljače 2015. bio obaviješten od strane Atletske Komisije Nevade da je Anderson Silva 9. siječnja bio pozitivan na Drostanolon. Daljnja testiranja će provesti Atletska Komisija Nevade te će s tim testiranjem potvrditi prve rezultate testiranja. Anderson Silva je bio nevjerojatan šampion i ambasador MMA sporta i UFC-a, kako u Brazilu, tako i u čitavom svijetu. UFC je vrlo razočaran zbog ovih rezultata.", potvrdili su kratkim priopćenjem!

Spomenimo i to da test nije prošao niti Nick Diaz koji je bio pozitivan na Marihuanu. No o tome opširnije u nastavku!

> Američki mediji špekuliraju: Ovo bi mogao biti kraj karijere i za Silvu, ali i za Diaza!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI