Thales Leites: Više nisam borac koji razmišlja samo o parteru

UFC 02.02.2015 09:44h Autor:

Thales Leites

Thales Leites došao je do svoje pete pobjede u nizu od povratka u UFC i treće u nizu prekidom. Misli kako je bolji borac nego ikad, a da je za to zaslužno samopouzdanje koje je dobio u borbi na nogama, odnosno novi način treninga.

Thales Leites i Tim Boetsch odradili su sjajnu prvu rundu, u kojoj su oba borca primila veliki broj teškoj udaraca. Leites je odmah nakon borbe rekao da mu je plan bio uči u "brawl". Ipak, u drugoj rundi je borba završila u parteru i tek tamo se pokazalo koliko je Thales opasan.

"Moj plan je bio stajati i uči s njim u razmjene te tako popraviti svoj stand up. Tako se borim otkad sam se vratio u UFC, borbe počinje na nogama i borit ću se na nogama. Ali naravno, jiu-jitsu je moja vještina i uvijek ću iskoristiti priliku da ga iskoristim", objasnio je Brazilac tijek borbe.

A zanimljivo je bilo čuti razmišljanje kako je bilo njegovo mentalno stanje nakon što je primio teški aperkat u prvoj rundi. Mnogi su mislili da je tad gotovo, no ne i on:  "U mojoj glavi je uvijek misao kako nikad ne treba odustati. Moj um mora biti u radnom modu i na taj način ostajem smiren i koncentriran na borbu. Koliko god štete da primim, uvijek sam svjestan kako ja njemu mogu nanijeti još veću."

Trenutno je unutar niza od pet pobjeda i lagano korača prema vrhu. Izgleda bolje nego ikad, a zanimljivo je čuti razmišljanje zašto je to tako. Naravno da je u prvi plan stavio tim s kojim radi posljednjih godina, Nova Uniao i trenera Dede Pedeirnasa, no i timskog kolega, Josea Alda.

"Moj trener je napravio veliku stvar. On je u mom kutu i uvijek ima pravu riječ, a sigurno me takvim čini i timski kolega Jose Aldo, koji je također u mom kutu. Puno sam radio na stand upu i više nisam borac koji samo čeka priliku da borba ode u parter. Naravno, sretan sam tad tamo završimo, jer onda mogu raditi ono gdje sam najbolji, ali imam samopouzdanja stajati s bilo kojim borcem", završio je bivši izazivač, koji se nada da bi to mogao postati još jednom.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI