Tim Means: Pad na doping me koštao 200 tisuća dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2016 20:57h Autor:

Tim Means

Pad na doping testu skupo je koštao UFC borca Tima Meansa, koji tvrdi da je za vrijeme dok je bio suspendiran izgubio 200 tisuća dolara.

Means se vratio nakon što je odradio šest mjeseci suspenzije, iako je prvobitno postojala mogućnost da će morati odmarati i do dvije godine. Ipak, priznanje i dobra suradnja s USADA-om su doveli do nagodbe i Means je nazad te se bori sutra na UFC 202 eventu.

“Sjajno je biti ovdje nakon svega što mi se dogodilo. Čekao sam svoju prvu glavnu borbu, a onda se dogodilo to što se dogodilo. Morao sam se sučeliti s potencijalnom dvogodišnjom suspenzijom i imao sam osjećaj kao da mi je oduzet život. No, krenuo sam u to sve i kroz razgovore s Jeffom Nowitzkim sam našao rješenje. Isto bih se tako morao zahvaliti Dani Whiteu i Joeu Silvi koji su mi dali podršku i napravili sve što su mogli”, rekao je.

Dok je čekao USADA odluku, Means se zaposlio na teškom fizičkom poslu, u nadi da zaradi baš nešto što bi mu pomoglo kao samohranom ocu dvije kćeri. No, novac bez kojeg je ostao je podosta velik.

“Prošle godine sam u UFC-u zaradio jako dobre novce, a odjednom sam se našao na poslu gdje sam zarađivao devet dolara na sat. Izgubio sam 208.000 dolara zbog cijele USADA situacije. Platio sam kamp za borbu, platio sam ovaj kamp, imao sam tekućih troškova te nisam nastupio u toj borbi. Sve se to zbrojilo. No, takav je to posao, sretan sam što sam ovdje i što mogu opet spremiti pokoji ček.”

On je zapravo samo još jedan od dokaza koliko USADA djeluje preagresivno i koliko nije u dovoljno dobroj koordinaciji s borcima.

“Ono što sam uzeo nisam uzeo namjerno. Niti u jednom trenutku nisam negirao ono što su pronašli u mom tijelu, no znao sam da to nisam uzeo namjerno. Poslikao sam sve što koristim i poslao fotografije, a već na prvoj slici bio je suplement unutar kojeg je bila zabranjena supstanca. Dva dana nakon što sam pao, taj je proizvod povučen iz prodaje.”

Means je uvijek uzbudljiv borac i drago nam je da se vratio. Protiv Sabaha Homasija je velik favorit, a znamo da bi se, ukoliko pobijedi, jako brzo mogao vratiti i odraditi još jednu borbu ove godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI