Što je sa Andersonovim sponzorima nakon skandala? Coritihans "ga se odrekao", drugi nestali…

UFC 07.02.2015 09:48h Autor:

Screenshot

Unatoč padu na doping testu najvećeg borca svih vremena prema mišljenju mnogih, Andersona Silve, njegovi mnogobrojni sponzori su uglavnom ostali uz njega. Kažemo uglavnom i za sada jer su se neki distancirali tražeći izgovore u tehničkim detaljima poput isteka dosadašnjem ugovora i tako se vrlo elegantno povukli iz priče. Drugi, naprotiv, staju iza "Pauka" i daju mu podršku – barem dok se ne raščisti situacija s "B uzorcima" koji bi trebali stići ovih dana.

Najviše u oko upada sponzorstvo i suradnja s velikom brazilskom medijskom korporacijom Rede Globo koja prenosi brazilski TUF-a, a čiji će trener u novoj sezoni biti i Anderson Silva. Unatoč skandalu, Dana White je već potvrdio da Silva ostaje na poziciji trenera, a Rede Globo se oglasio priopćenjem:

"Anerson Silva je i dalje dio showa dok se svi konačni rezultati ne objave od strane Atletske Komisije Nevade. Ovo je odluka u suradnji s UFC-om."

Znači li to da će nakon objave konačnih rezultata i eventualne potvrde krivnje Silva biti skinut s pozicije TUF trenera? Vjerojatno ne…

Valja napomenuti da je Silva veliki fan nogometnog kluba Corithians koji mu je do sada bio i jedan od službenih sponzora. "Pauk" je i na posljednjem meču imao njihov logotip na svom "baneru", no nogometaši se ipak ograđuju od osobe pod doping skandalom. U priopćenju za MMAFighting su naglasili kako "sa Silvom i ovim mečem nemaju veze jer je njihov ugovor trajao do 11. mjeseca prošle godine". Dodali su da cijene gestu isticanja njihovog logotipa, no nisu htjeli komentirati pad na doping testu.

Gigantska energetska kompanija Furnas je također sponzorirala Silvu, a sada tvrde da to nije baš bilo tako…

"Furnas nije sponzor Andersona Silve. Kompanija je samo koristila njegov image nakon što je proglašen ambasadorom Furnasovog programa Educa", stoji u neuvjerljivom priopćenju.

Budweiser, pivski div i dugogodišnji Silvin sponzor, se za sada izgubio i ne žele komentirati skandal baš kao i neki drugi veliki sponzori bivšeg prvaka.

Zaključak je jasan. Velike kompanije se pokušavaju na elegantan način distancirati od Sive minirizirajući svoju dosadašnju vezu i odnos sa slavnim UFC prvakom. One koje to jednostavno ne mogu, poput TV kuće Globo, kupuju vrijeme čekajući konačni test, a vjerojatno i trenutak kada će se prašina oko čitavog skandala ipak malo sleći…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI