Trener Kavanagh: McGregor je sada američka pila od 800 konjskih snaga!

UFC 16.08.2016 14:04h Autor:

Conor McGregor

Ako je vjerovati treneru Johnu Kavanaghu, Conor McGregor je za revanš protiv Natea Diaza na UFC 202 priredbi sljedećeg vikenda doveo svoju kondiciju na razinu skupih automobila koje redovito vozi. U gostovanju na MMA Houru šef SGB-a je poboljšane performanse svog borca usporedio s motorom snažnog američkog automobila.

“Sretan sam što imam prijatelja, kamermana za The Mac Life zapravo, koji je bivši profesionalni biciklist. Obratio sam se njemu i njegovom timskom kolegi koji je danas doktor. Njih dvojica znaju apsolutno sve o ljudskim performansama. Biciklizam nije kompleksan sport poput, primjerice, MMA-a, uglavnom nema puno toga što možete raditi, osim imati ogroman motor.

Sve se svodi na vaše srce i kardiovaskularni sustav. Tako da su pomogli Conoru sastaviti mašinu, i to smo radili proteklih 17, 18 tjedana, dorađivali smo Conorov motor. On je ima motor s velikim punjenjem od 800 konjskih snaga u stilu nabrijanih američkih automobila.”

Kavanagh je do sada više puta naglasio da je ključ ovih priprema bio u sistematiziranom i cikličkom rasporedu treninga kojeg su se strogo držali što je urodilo najspreminijim “Notoriousom” kojeg smo ikada vidjeli.

“Posljednji ciklus je bio iznimno težak kao što smo i očekivali. Trener za performanse rekao je da očekujemo istrošenost, umor i da smo na izmaku snaga. Ali to je bio plan za ova dva tjedna izoštravanja. Ostalo je još tjedan dana i jučer kad smo pričali bio je totalno uzbuđen. Nikad ga nisam vidio ovakvog šest dana uoči borbe. Inače se u ovoj fazi vučete po kući zbog skidanja kila, umora od treninga i medijskih obaveza. 

Ali ovog puta nismo morali raditi te stvari u velikoj mjeri. Nema kila koje treba skidati, trening je prošao savršeno. On je poput djeteta na Badnjak. Ovo je sto posto najbolji trening kamp koji smo ikada odradili.”

McGregor i Diaz predvode UFC 202 koji se ovog vikenda, 20. kolovoza, održava u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI