UFC 225 ostvario katastrofalnu prodaju prijenosa!?

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.06.2018 19:38h Autor:

UFC 225

Unatoč tome što je imao program za “prste polizati” po mišljenju svakog istinskog MMA fana, čini se kako je UFC 225 doživio pravu katastrofu po pitanju prodanih prijenosa, odnosno da će finalne brojke reći kako je u pitanju jedan od najslabije prodanih UFC evenata novijeg vremena.

Iz magazina LA Times dolazi vijesti kako je UFC 225 ostvario prodaju od ispod 150.000 prijenosa, što je nešto slično onome što je postigao prošlogodišni UFC 213, predvođen prvom borbom Whittakera i Romera. No, ovog puta je program bio pojačan još jednom borbom za titulu, onom između Colbya Covingtona i Rafaela Dos Anjosa.

Također, UFC je puno očekivao od toga što je na programu CM Punk te je White čak rekao Alistairu Overeemu da će biti dio glavnog programa kada bude mogao ostvariti brojke kao on. Čini nam se da se White tu malo “zafrknuo”, odnosno da nastupom bivšeg kečera ipak nije uspio navesti one “casual” fanove da potroše 65 dolara na ovaj program. Nije pomoglo niti to što se u preostale dvije borbe glavnog programa nalazilo dvoje prvaka, odnosno Holly Holm i Andrei Arlovski.

Ovime se nastavlja jako loša godina za UFC po pitanju prodaja PPV prijenosa. Prethodni event bio je još slabiji, odnosno UFC 224, koji je ostao čak ispod 100.000, a veliko razočarenje bio je spektakularni UFC 223, koji je nakon ozljede Tonya Fergusona pao na samo 300.000 prodaja. UFC 222, predvođen Cris Cyborg i Yanom Kunitskayom ostvario je za taj program čak zadovoljavajućih 260.000, dok je UFC 221, s Rockholdom i Romerom, imao 130.000. Prvi ovogodišnji event, UFC 220, predvođen borbom Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, također je bio razočaranje sa 380.000, budući da je UFC očekivao sigurnih pola milijuna. Teško je znati što UFC treba napraviti za popravljanje PPV brojki, osim da možda smanje broj takvih evenata te da na njih stavljaju samo one najveće borbe. Jednostavno, svi osim hardcore fanova se jednostavno “izadovolje” besplatnih Fight Nightovima te takvi ne vide potrebu plaćanja 65 dolara za pet borbi. To je vjerojatno glavni razlog ovakvog pada prodaje prijenosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI