UFC borac pao na doping testu, neće ga suspendirati

UFC 10.08.2016 11:35h Autor:

Ning Guangyou

Oslobodite Franka Mira!

UFC borac Ning Guangyou iz Kine nije prošao izvannatjecateljski test na doping proveden 19. svibnja, međutim, antidopinška agencija USADA neće ga sankcionirati.

Razlog je taj što je Guangyou bio pozitivan na klenbuterol, supstancu koja se u zemljama poput Meksika i Kine koristi u mesnoj industriji tako da postoji veliki rizik kontaminacije mesnih proizvoda.

“U skladu s bezbrojim slučajevima na globalnoj razini, davanje klenbuterola životinjama namjenjenim za prehrambenu industriju može rezultirati, pod određenim uvjetima, pozitivnim nalazima u uzorcima prikupljenim od sportaša“, izjavila je USADA.

Budući da su kod Guangyoua spornu supstancu pronašli samo u tragovima, i s obzirom na sve ostale okolnosti, USADA je nakon istrage zaključila da se radi o slučaju konzumacije kontaminiranog mesa tako da kineski borac neće biti suspendiran.

Gangyou se 20. srpnja na UFC 202 priredbi trebao suočiti s Marlonom Verom, ali je borba sada prebačena tjedan dan kasnije na priredbu u Vancouveru, potvrdio je UFC.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI