UFC je rezultate Lesnarovog testa mogao dobiti ranije

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.08.2016 10:40h Autor:

Brock Lesnar/ Photo by Jae C. Hong

Čini se da UFC nije učinio sve što je mogao u slučaju Brocka Lesnara.

WWE zvijezda je nastupila na UFC 200 priredbi 9. srpnja, da bi pet dana kasnije antidopinška agencija USADA otkrila kako su rezultati njegovih testova pozitivni na nedozvoljena sredstva. Cijela situacija je razljutila njegovog protivnika, poraženog Marka Hunta, i to s punim pravom jer ispada da je UFC rezultate testiranja mogao dobiti ranije, možda čak i prije UFC-a 200.

Naime, MMA Fighting je saznao da USADA od laboratorija nije tražila da se postupak ubrza kako bi nalazi stigli u najkraćem mogućem roku. Iako nije nikakva garancija, u normalnim okolnostima rezultati testova po ubrzanom postupku gotovi su nakon dva do tjedan dana.

Lesnarov uzorak prikupljen je 28. lipnja što znači da je tehnički bilo dovoljno vremena da rezultati stignu prije nastupa, no zaduženi labos je bio zatrpan brojnim testovima uoči Olimpijskih igara, a tu se još našao i američki Dan nezavisnosti 4. srpnja što je dodatno usporilo rad laboratorija. Zato glavni čovjek zadužen za borbu protiv dopinga u UFC-u, Jeff Novitzky tvrdi da ubrzavanje postupka nije

“Nije to tako jednostavno kao što se čini. Sada imamo event doslvno svaki vikend, 24-26 boraca po eventu. Puno njih testiramo dva, tri tjedna prije borbe. Morali bi ubrzati rezultate svih tih testova. Ako to radite s jednim ili dva testa troškovi su relativno mali. Ali kad pričate o 100 ili više boraca mjesečno mogli biste i više nego poduplati troškove ovog programa.”

Jasno da UFC neće izdvajati dodatan novac za svaki test, ali s obzirom na to da se radi o jednom od najpopularnijih boraca u povijesti promocije koji je ionako izbjegao obaveznih 4 mjeseca testiranja ovakvo objašnjenje zvuči smiješno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI