UFC namjerava upariti Blaydesa i Volkova u Moskvi

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2018 17:06h Autor:

Curtis Blaydes

Iz informiranih izvora dolaze informacije kako UFC namjerava upariti Curtisa Blaydesa i Alexandra Volkova na Fight Nightu 136, koji se 15. rujna održava u Moskvi.

Informaciju o međusobnoj borbi dva Top 5 UFC-ova teškaša donio je inače uvijek relevantni Brett Okamoto s ESPN-a. Okamoto je zapravo otkrio kako je od samog Dane Whitea saznao da je UFC itekako zainteresiran upariti Curtisa Blaydesa i Alexandra Volkova i to na svojoj prvoj manifestaciji u Rusiji.

Blaydes je proteklog vikenda impresivno izgledao protiv Alistaira Overeema, kojeg je savladao prekidom u trećoj rundi i mogao bi preuzeti njegovo drugo mjesto ljestvice. To bi značilo kako bi u tom slučaju preskočio i Volkova koji se trenutno nalazi na trećem mjestu, iako ne odbacujemo mogućnost da on ostane tu gdje je, a da Overeem padne ispod njega, budući da je doživio dva teška poraza u nizu.

Američki teškaš je pobjedom protiv Overeema došao do petog trijumfa u nizu (bilo bi šest da nije bilo jednog pada na marihuanu), odnosno poražen je tek u svom UFC debi nastupu, kada je u Zagrebu bolji od njega bio Francis Ngannou. Prije Overeema je savladao Marka Hunta i Alekseia Oleinika, čime je svakako potvrdio da je možda već sada spreman idući napasti titulu.

No, spreman napasti titulu je i Volkov, koji je zapravo trenutno u pripremama, budući da je potpisao ugovor kao službene zamjena za borbu Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Budući da je u pripremama, ako sve bude u redu s glavnom UFC 226 borbom, Volkov će trebati protivnika za neki od skorašnjih evenata, posebno jer ne možemo znati hoće li Miočić ili Cormier uopće nastupati do kraja ove godine. Prema tome borba između Blaydesa i Volkova, koji je slavio u sva četiri dosadašnja UFC nastupa, itekako ima smisla. I donijela bi idućeg teškaškog izazivača.

Zanimljiva, ukoliko se ova borba potvrdi ona bi trebala imati sudionike podosta bolje rangirane od one koja je već potvrđena za glavnu. Main event je također teškaški, a sastati će se Mark Hunt i Aleksie Oleinik, koji prema tome predvode ovaj program, s kojim UFC nema namjeru promašiti, posebno jer po prvi put dolaze u Rusiji. Podsjećamo, datum održavanja je 15. rujna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI