UFC opovrgnuo blokiranje isplate honorara Andersona Silve

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.02.2015 13:31h Autor:

UFC

UFC je navodno Andersonu Silvi blokirao isplatu honorara i postotak PPV-a od 6 000 000$, ali su se sad pojavili demanti te vijesti.

Veja.com.br je objavila vijest kako je UFC Andersonu Silvi blokirao isplatu honorara i postotak prodaje PPV-a za meč s Nickom Diazom na UFC-u 183 (600 000$ za meč, 200 000$ bonusa).

Vijest je prenio Bloody Elbow, a portal je ispravio UFC-ov direktor za odnose s javnošću, Dave Sholler, koji je na Twitteru objavio kako je Bloody Elbow prenio krivu vijest.

Borilački portal Bloody Elbow se ispravio nakon Shollerovog upozorenja.

UFC isplaćuje honorare borcima, ali je Atletska Komisija ta institucija koja novac pušta u opticaj. Po američkim zakonima, promocija mora 10 dana prije meča Atletskoj Komisiji dostaviti svu potpisanu papirologiju koja je potrebna za isplaćivanje honorara, kao i sam honorar koji se nakon meča isplaćuje borcima. Taj zakon je donesen kao zaštita boraca u slučajevima gdje su borci odrađivali mečeve, a promocije im ne bi isplaćivale honorare.

Atletske Komisije, a ne promotori, jedine mogu blokirati djelomično ili cijelo isplaćivanje honorara borcima.

Pobjeda Andersona Silve nad Nickom Diazom na UFC-u 183 je preinačena u "No Contest" jer je Silva pao na doping testu zbog konzumiranja dvije vrste steroida.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI