Vitor Belfort: Boriti ću se s bilo kim, ali ne za privremeni pojas!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.02.2015 20:43h Autor:

Vitor Belfort

Vodstvo UFC-a je bilo voljno organizirati meč za privremenog prvaka srednje kategorije između izazivača Vitora Belforta i bivšeg prvaka poluteške kategorije Lyota Machide, nakon što se prvak Weidman povukao iz obrane naslova zbog ozljede rebara.

U nedjelju smo već pisali o Vitorovom odbijanju Whiteove ponude o meču s Lyotom za privremenog prvaka srednje kategorije, a sad je Belfort pojasnio razloge odbijanja meča s "Dragonom".

"O otkazivanju moje borbe na UFC-u 184:

Želim reći da sam, kao i svi ostali, veoma razočaran s ovom situacijom.

Točno godinu dana gonim svoj san kako bih postao prvak UFC-a u trećoj različitoj težinskoj kategoriji.

Evo nekih činjenica:

-UFC je morao tri puta odgoditi meč za titulu svjetskog prvaka zbog ozljede mog protivnika. Od 14. svibnja- 15. srpnja (Weidman je imao operaciju koljena), 14. prosinca- 15. veljače (Weidman je slomio šaku), a Chris je sad ozlijedio rebra i biti će odsutan najvjerojatnije do 15. svibnja.

-MOJ CILJ JE POJAS SREDNJE KATEGORIJE I PENJAO SAM SE U DIVIZIJI DA BIH DOŠAO TU GDJE SAM SAD!

-To je razlog zbog čega se neću boriti za prijevremeni naslov prvaka, ali ako mi UFC da 8 tjedana i pojas srednje kategorije, borit ću se s bilo kim u diviziji. Ne za privremeni pojas, nego za pojas prvaka srednje kategorije!

-19 godina sam u ovom sportu i nikada nisam iznevjerio UFC.

-Prihvatio sam borbu za pojas prvaka poluteške kategorije odmah nakon što je moja sestra oteta te sam ipak osvojio pojas.

-Ponudio sam se za borbu protiv Jona Jonesa na UFC-u 152 s manje od 8 tjedana prije meča za pripremu i imao sam identičnu ozljedu kakvu sad moj protivnik ima, ali sam svejedno ušao u meč.

Želio bih se zahvaliti UFC-u, medijima i navijačima na podršci.

Fokusiran sam na osvajanje pojasa srednje kategorije!"

UFC se još nije oglasio o datumu povratka Chrisa Weidmana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI