Vremenski stroj – Anderson Silva: Svima koji padnu na doping testu ja bih doživotno zabranio natjecanje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.02.2015 11:06h Autor:

Anderson Silva

Vratimo se malo u prošlost. Datum je 15. listopada 2014., a tema su opetovani padovi na doping testu MMA boraca. Govornik je Anderson Silva – bivši UFC prvak, ikona sporta, neki kažu najbolji svih vremena. U svakom slučaju radi se o čovjeku koji globalno predstavlja slobodnu borbu.

> Strahota: Anderson Silva pao na doping testu, Diaz pao na testu na marihuanu!

> Američki mediji špekuliraju: Ovo bi mogao biti kraj karijere i za Silvu, ali i za Diaza!

U tom trenutku su Chael Sonnen, Stephan Bonnar, Vitor Belfort, Forrest Griffin, James Irvin, Nate Marquardt i Chris Leben, svi redom Silvini protivnici koje je svladao, padali na doping testovima. Logično je bilo pitati Andersona Silvu što on misli o tome. Iako je pobjeđivao "dopingirane", Silva je možda u nekima od tih mečeva bio u podređenoj situaciji?

Danas, nakon što je otkriveno da i njemu samom steroidi nisu strani, te dapače da ih je zlouporabio u pripremama za meč protiv  Diaza, postavljaju se neka sasvim druga pitanja. Možda je i on sam već u nekim ranijim mečevima bio dopingiran samo se to nije otkrilo? Možda "se skinuo" na vrijeme, možda je dobro maskirao nedozvoljena sredstva, možda je jednostavno imao sreće.

U svakom slučaju valja izvući Silvine izjave koje je dao za portal MMAJunkie. U njima na najizravniji i najoštriji mogući način osuđuje zlouporabu nedozvoljenih sustanci i poziva na doživotnu zabranu nastupanja onih koji su u tome uhvaćeni. Razmišlja li isto i danas? Bit će zanimljivo čuti njegovo objašnjenje… Prije toga ajmo pročitati što je to točno rekao prije samo tri mjeseca…

"To nije loše samo za mene, to je loše za sport. Ljudi diljem svijeta vole UFC, no isto tako i djeca vole UFC, obitelji vole UFC. Ovo je loš 'image' za sport. MMA može ljudima promijeniti život, ali ne na ovakav način", poručio je Silva i dodao:

"Kada se sportaša uhvati na steroidima, to je loše… Stvara se problem. Loše je za sve nas, za sport. Ja bih ga doživotno izbacio iz sporta. Ako  upotrebljavaš steroide duže vrijeme, to se vidi. Upravo zbog dopinga i steroida ovaj sport je na lošem glasu. Ako želite pozitivan image ovom sportu, morate se tako i ponašati. To je moje mišljenje", zaključio je Silva.

Bit će zanimljivo čuti njegovu izjavu nakon vlastitog doping skandala…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI