Whittaker: Romero? Nikada više!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.06.2018 11:21h Autor:

Robert Whittaker i Yoel Romero

Čini se kako je Robert Whittaker Yoela Romera odlučio “staviti pod tepih” jednom za svagda sada kada ga je pobijedio i drugi put. Odmah nakon što je slavio u glavnom meču UFC-a 225 Joe Rogan ga je još u Octagonu pitao što misli o trećem meču koji se u američkom žargonu naziva “rubber match”. No, Australac nije znao što ta riječ znači, a očito je ne želi niti naučiti jer ga treći dvoboj protiv Kubanca – ne zanima!

“Kada me Joe Rogan u Octagonu pitao oko ‘rubber matcha’ ja prije svega nisam nikada do tada čuo za taj termin, pa me malo uhvatio na spavanju. Drugo, upravo sam već drugi put pobijedio baba rogu čitave divizije. I to zaredom! Ne vidim kako čitavu diviziju može zadržavati činjenica da se prvak samo bori protiv istog protivnika. I to protivnika koji je dva puta zaredom pao na vagi i nije se mogao natjecati za pojas. Nikada više se neću boriti protiv Yoela Romera. Zauvijek će biti tako”, izjavio je gostujući u emisije “The MMA Hour” aktualni UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji.

Naravno, publika ne bi imala ništa protiv trećeg meča s obzirom na atraktivnost prva dva. Whittaker je nekoliko puta bio u problemima, na rubu nokdauna, ali je uspio slaviti na koncu podijeljenom odlukom sudaca. On kaže kako se ne želi više gledati u takvim situacijama…

“Da, uzbudljivo je to gledati, ali ja nisam taj koji voli gledati kako me netko baca u nokdaun. Tako je, kako je. Udario me dobro i par puta bacio na leđa. Nikada nisam tijekom meča mislio da gubim i da mi meč izmiče iz ruku. U trećoj rundi sam se dignuo ponovno na noge i pokušao sam ponovno pokrenuti svoju napadačku igru”, dodaje Australac.

Upitan o konačnom rezultatu koji je izazvao dosta kontroverze, Whittaker vjeruje da je pošteno slavio. Prema njemu je bio bolji u prvoj, drugoj i četvrtoj rundi, ali i istaknuo i kako nikada nije bio u ozbiljnijim problemima.

“Da, sjećam se kada me udario kako sam pomislio da to neće izgledati dobro ljudima izvan Octagona, ali nikada nisam bio ozbiljnije ugrožen. Šokirao me, bacio na leđa na nekoliko sekundi, no svaki put bih se vratio na noge, dobio bih ponovno reakciju tijela i krenuo bih odmah naprijed u ofanzivu.”

“Mislim da je peta runda bila teža od druge. U trećoj sam krenuo naprijed kada sam se dignuo ponovno na noge. Počeo sam bacati dobre laktove i udarce nogama. Brzo sam se vratio. U petoj je bilo puno teže, bilo je drugačije. Dogodilo se to na kraju runde i ponovno me dobro uzdrmao”, zaključio je Whittaker.

Čitav zanimljiv razgovor s prvakom pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI