Zanimljivo otkriće: Romeru u kutu prijetili bacanjem ručnika u meču s Whittakerom

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.06.2018 10:35h Autor:

Romero vs. Whittaker

UFC 225, koji se prije dva tjedna održao u Chicagu, je predvodio fenomenalan MMA klasik između Roberta Whittakera i Yoela Romera. Na koncu je nakon sjajnih pet rundi odlukom sudaca slavio aktualni prvak zadržavši tako pojas u srednjoj kategoriji (pojas na koncu nije bio ulog meča jer je Romero pao vagu).

Meč je bio pravi triler prepun preokreta i vrhunskih poteza s obje strane. Australac se nekoliko puta našao gotovo u bezizlaznoj situaciji, na rubu nokauta, no na koncu je uspio ostati na nogama i pobijediti. I Romero je u nekoliko navrata u Octagonu izgledao kao da mu je svega dosta.

Koliko je ozbiljna situacija bila u kutu kubanskog MMA majstora, govori i podatak da su u svrhu motivacije Romeru prijetili i “bacanjem ručnika”. To je bilo djelo njegovog suborca Yorgea Masvidala, a što se dočno dogodilo otkrio je Romerov trener iz ATT-ja Conan Silveira.

“To je bio zapravo komentar Jorge Masvidala, koji je bio u njegovom kutu. Primjetili su kako je Romero potpuno iscrpljen i da zapravo više ništa ne sluša i ne pazi što mu se govori. Tada je Masvidal rekao: ‘Prijatelju moj, još je ostalo samo pet minuta, ali ako ovako nastaviš, bacit ću ručnik!'”, otkriva Silveira i dodaje:

“Kada je Romero čuo riječ ručnik, brzo se ustao, duboko je udahnuo i počeo se kretati u krug. Od tada je bio puno bolji i stisnuo je posljednju rundu.”

Čini se kako je taktika prijetnje upalila jer je Romero zaista bio sjajan u posljendjih pet minuta. Uspio je ponovno uzdrmati Whittakera, no žilavi Australac je nekako preživio. Na koncu je sudačkom odlukom poražen i drugi put od svog najvećeg rivala. Sada mu radi opetovanog padanja na službenoj vagi prijeti “izgon” u polutešku kategoriju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI