Dezinformirani Rampage nije siguran u kojoj se kategoriji bori s Lawalom: Znači mogu težiti 120 kg?

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.03.2017 10:25h Autor:

Quinton Jackson

Revanš Muhammada “King Mo” Lawala i Quintona “Rampage” Jacksona koji krajem mjeseca predvoditi Bellator 175 priredbu najavljen je kao meč u teškoj kategoriji, no čini se da “Rampageu” ta informacija nije bila sasvim jasna.

Naime, promocija je Lawalu nudila da se borba održi na dogovorenoj kilaži od 106.5 kilograma, ali je “Mo” odbio ponudu i prihvatio tešku kategoriju jer mu ne smetaju dodatne kile koji će Jackson imati kao krupniji čovjek.

No Jackson tvrdi da je čitavo vrijeme mislio kako se bore u “catchweightu”, a istinu je saznao tokom rasprave s Lawalom na press koferenciji putem telefona.

“Pogodi što? Ne borimo se u teškoj, borimo se u ‘catchweightu'”, rekao je Jackson.

“Ne. U teškoj. Nema ovdje ‘catchweighta'”, odgovorio je Lawal. “Borba je u teškoj buraz. Kategorija je do 120 kilograma. Teška kategorija. Ja se ne borim na dogovorenoj kilaži.”

“Čekaj, čekaj, želiš reći da smijem težiti 120 kg? To mi govoriš?” upitao je Jackson.rampage

“Da, da, smiješ”, objasnio je Lawal. “Ovo nije ‘catchweight.’ Ja nisam kuja. Ne borim se u ‘catchweightu.’ Čovječe, k vragu ne.”

“Meni su rekli da je ‘catchweight'”, Jackson je odgovorio. “Ne znam laže li mi trener ili što. Rekli su mi da je kilaža dogovorena i da se moram izvagati na 106 kg.”

“K vragu ne”, rekao je Lawal. “Čak i na posteru piše da je teškaški meč. Nema borbe u ‘catchweightu.’ Tvoj trener ti laže, stari. Slušaj, borba je u teškoj cijelo ovo vrijeme. Čak i kad su najavili borbu rekli su da je u teškoj. Ja se ne borim u ‘catchweightu.’ Za mene je to jadno. Izaberi kategoriju i bori se, a sad smo u teškoj. Neću izmišljati kategoriju do 106 kg, to je jadno.”

“Prokletstvo, moj trener mi je lagao”, rekao je Jackson. “Trener je ovdje, sjedi tamo i laže mi.”

Bellator 175: Rampage vs King Mo 2 održava se 31. ožujka u Allstate Areni u Rosemontu u saveznoj državi Illinois.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI