Brončani Hrgović gostovao kod Šprajca: “U meču protiv Yoke sam zaboravio osnove”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.08.2016 10:40h Autor:

Screenshot

Brončani olimpijski boksač Filip Hrgović se vratio u domovinu. Iako nije očekivao nikakav poseban doček, prijatelji, kolege i ostali poklonici boksa su ga ipak dočekali i pripredili mu iznenađenje. Zvijezdani status je potvrdio i gostovanjem u najpopularnijoj informativnoj emisiji u hrvatskom eteru – RTL Direktu koji uređuje i vodi Zoran Šprajc.

Već u uvodu Hrgović je objasnio zašto je nezadovoljan broncom…

“Moja ambicija je bila zlato. To je bio moj san. U pripremama sam već rekao da želim biti olimpijski pobjednik. Minimalan cilj mi je bilo finale. Odmah nakon meča sam bio jako razočaran jer to nisam ostvario. Mislio sam da mogu pobijediti tog Francuza i sve ostale. Kada su se dojmovi slegli sam sretan i zbog sebe i hrvatskog boksa i čitave Hrvatske”, ipak je priznao Hrgović dodavši da nikakav doček zaista nije očekivao:

“U šali sam rekao da pored toliko hvatskih medalja… zlatnih, srebrnih, nisam očekivao doček, stvarno su me iznenadili.”

Što je pošlo krivo u dvoboju protiv Tonyja Yoke?

“Iskreno nisam još pogledao meč, nisam još spreman na to. Mislim da sam zaboravio na neke detalje. Laički gledano, išao sam ga prebiti, a zaboravio sam na neke osnove. Ponijela me atmosfera, pa su ti detalji presudili. Bit će još prilike. Obojica idemo u profesionalce, sigurno ćemo se još sresti i neće sve ostati na ovome.”

Boks nije bio prvi Hrgovićev izbor. Prije karijere u šakačkom sportu je dugi niz godina bio u košarci.

“Sasvim slučajno sam završio na boksu. Košarku sam trenirao pet godina, ali sam zbog ozljede morao prekinuti pa sam završio u boksu. Majci je sada najteže, ona niti ne gleda. Sigurno da joj je teško”, prokomentirao je Hrgović sve ne uvijek previše ugodne nastupe za gledanje.

Hrgovićev otac je u velikom intervjuu za Sportske novosti žestoko kritizirao uvjete u kojima sportaši treniraju.

“Nažalost to je tužna hrvatska sportska priča. Mi svi ovisimo o svom fanatizmu, o tome koliko ćemo ići glavom kroz zid i koliko će naše obitelji i klubovi potegnuti. U odnosu na svjetsku konkurenciju nemamo dobre uvjete. Ono što smo ja i drugi napravili, to je pravo čudo.”

U Srbiji olimpijski pobjednici dobivaju višestruko veće premije nakon osvajanja odličja. Hrgović je i taj podatak prokomentirao:

“To govori sve. Baš taj podatak. U jednoj Srbiji, u kojoj stanje sigurno nije bajno i nije sporska velesila kao neke druge puno razvijenije zemlje poput Velike Britanije, Amerike. Što je tu je. Neću kukati, neću tražiti izgovor nego ću pokušati naći način da uspijem. Mislim da sam ga već našao.”

Sada slijedi profeslionalna karijera:

“Ova medalja otvara vrata profesionalnom boksu. Već sam i prije Olimpijskih igara imao ponude da pređem u profesionalce, ali su mi Igre bile nabitnije. Htio sam ih odraditi. Prije profesionalnog boksa treba mi jedan period da se posvetim sebi, da imam vremena da bez pritiska popravim neke stvari.”

Hrgovićev otac je sinu poručio da se “ne slika s političarima”. Na dočeku se ipak pojavio gradonačelnik Bandić.

“Bio je gospodin Bandić koji je prijatelj moje obitelji i mene. Ali razumijem izjavu svog oca koji je na možda malo eksplozivan način to rekao, ali on je takav – iskren. Razumijem ga jer godinama gleda kako odlazim na trening, mučim se…”

Dubrava je bila nezaobilazno Šprajcovo pitanje…

“Ja nisam iz Dubrave, ja sam iz Sesveta, ali treniram u Dubravi. Ima nešto u tom kvartu. Pet medalja, to je čudo.”

Čitav intervju pogledajte na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI