Erko Jun večeras upisuje svoj debitantski MMA nastup u velikom KSW-u! (VIDEO)

Vijesti iz regije 09.06.2018 13:57h Autor:

Erko Jun i Tomasz Oswieczinski

Večeras se u Gdansku održava KSW 44 event, a u jednoj od glavnih borbi će svoj MMA debi odraditi Erko Jun, momak iz Bosne i Hercegovine koji je inače svjetska fitness zvijezda. On će se boriti protiv poljske filmske zvijezde, Tomasza Oswieczinskog.

Za Juna (pravim imenom Ermin Junuzović), koji je s dvije godine odselio s roditeljima iz BiH u Belgiju, ovo je prva borba, a do nje je došao sasvim slučajno. Ljudi iz KSW su ga primijetili i ponudili su mu da postane borac, na što je ovaj pristao. Za ovu se borbu pripremao u UFD Gymu u Düsseldorfu, uz nekoliko poznatih boraca uključujući Roberta Soldića te vjeruje u svoje slavlje.

Za protivnika ima poljsku glumačku zvijezdu, 45-godišnjeg Oswieczinskog, koji je također tek prije nekoliko mjeseci debitirao u MMA-u. Bilo je to također u KSW-u, gdje je savladao poljsku hip hop zvijezdu, Popeka. U pitanju je čovjek problematične prošlosti, koji je isto tako sasvim slučajno uspio na filmu, postavši jedan od najtraženijih poljskih glumaca za uloge negativaca. Njegova prva borba izazvala je ogromno zanimanje u domovini KSW-a, a ništa manje nije niti u slučaju ovog okršaja.

Poljak je na službenom vaganju imao 114.3 kilograma, dok je gotovo savršeno građeni Erko Jun na 102.3. Event inače predvodi sudar teškaša, bivšeg prvaka Karola Bedorfa i višestrukog svjetskog “strongman” prvaka, ujedno i najpopularnijeg poljskog MMA borca, Mariusza Pudzianowskog. Na eventu također nastupa još jedan član UFD tima, Leo Zulić (7-1), hrvatski borac s njemačkom adresom.

Ispod teksta možete pogledati video s vaganja te nekoliko fotografija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI