FFC 15 kickboks: Jurković osvojio pojas prvaka, Kujundžićev poraz šokirao Žatiku

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.11.2014 23:59h Autor:

Igor Jurković

Kickboks dio FFC 15 eventa donio je pobjedu Igora Jurkovića, koji je osvojio pojas prvaka do 95 kilograma. Uvjerljivim nastupom je do pobjede došao i Samo Petje, no ono što je šokiralo publiku u Poreču bio je poraz Mladena Kujundžića, protiv malo poznatog protivnika iz Ukrajine.

Igor Jurković prvi je FFC prvak u kickboksu do 95 kilograma težine. To je ostvario pobjedom nad Dennisom Stolzenbachom nakon tri runde visokog tempa i kvalitetnog kickboksa. Samo Petje je potvrdio da je jedan od najboljih i najperspektivnijih boraca u Europi, a za najveće iznenađenje pobrinuo se Oleksandr Bodrukhin iz Ukrajine, koji je nokautirao Mladena Kujundžića.

Igor Jurković def. Dennis Stolzenbach – jednoglasna odluka sudaca

Igor Jurković osvojio je pojas FFC prvaka u kickboksu u 95 kilograma, no nije to bilo lako kako se očekivalo. Njegov protivnik Dennis Stolzenbach iz Nizozemske pokazao je lavovsko srce te je izdržao svih devet minuta protiv, ipak puno kvalitetnijeg, Istarskog ratnika i novog FFC prvaka, Igora Jurkovića.

Stolzenbach je primio puno udaraca, preko nogu i jetre do glave, no nije se predavao, tražio je borbu i udarac koji bi mu mogao donijeti pobjedu. Nije ga pronašao, no zaslužio je aplauz cijele dvorane, kao i iskaz poštovanje od strane Igora Jurkovića. Nadamo se kako ovo nije posljednja Stolzenbachova borba u FFC ringu.

Samo Petje def. Milan Paleš – nokaut, 2. runda

FFC prvak je opravdao svoj pojas, iako ga u ovoj borbi nije branio. Milan Paleš je ušao u meč bez respekta, kvalitetno se potući, no Slovenac je jednostavno bio bolji. Uništavao je svog protivnika low kickovima, a drugom polovicom druge runde je krenuo u još žešći napad, koji je rezultirao bacanjem ručnika od strane slovačkog kuta.

Oleksandr Bodrukhin def. Mladen Kujundžić – nokaut, 1. runda

Kakvo iznenađenje, kakav preokret zbog trenutka nepažnje Mladena Kujundžića, koji nije uspio doći do šeste FFC pobjede. Hrvatski borac je krenuo sjajno, a jedna je serija, koja se dogodila krajem prve minute, dovela je brojanja Ukrajincu. Oleksandr je ostao na nogama, no Kujundžić nije želio ništa prepustio slučaju i odmah je napao tražeći nokaut.

No, onda se dogodilo nešto što nije toliko neobično u ovoj FFC noći preokreta. Kujundžić je krenuo presigurno, a to je ostavilo prostora da Bodrukhin pogodi kratki desni kroše, koji je srušio hrvatskog borca, a nakon što se ustao, njegove noge ga ipak nisu u potpunosti slušale i sudac Kranjčec je prekinuo meč.

Denis Marjanović def Mesud Selimović.  – jednoglasna odluka sudaca

U meču dva borca iz BiH, bolje je krenuo Marjanović, koji je prve dvije minute kontrolirao svog protivnika, no onda su proradila koljena Selimovića, a na samom kraju runde je pronašao jednu rupu, kroz koju je plasirao direkt, koji ruši Marjanovića, ali nedovoljno za brojanje.

Druga runda izgledala je slično, no ovdje je pola minute prije kraja došlo do brojanja. Marjanović je Selimovića žestoko pogodilo, mislilo se da je gotovo, no pred kraj brojanje se Selimović diže i nastavlja. Treća runda nije ponudila previše, sve do posljednjih pola minute, koje su pripale Selimoviću, no nisu mu osigurale pobjedu. Treća pobjeda za Marjanovića u tri međusobna susreta ova dva borca.

Tigran Movsisyan def. Martin Anwar – jednoglasna odluka sudaca

Izjednačenu borbu s puno prekida i klinčeva odradili su češki i austrijski borac. Meč je bio jako težak za pratiti, kao i za suditi te procijeniti pobjednika, no na kraju su nijanse ipak odlučile u korist Movsisyana. Austrijanac nije bio zadovoljan ovom odlukom, kojom je doživio poraz u svom FFC debiju.

Grega Smole def. Ivan Bilić – jednoglasna odluka sudaca

Za pravi dan preokreta pobrinula se i prva borba kickboks programa između hrvatskog i slovenskog borca. Bilić i Smole se nisu štedjeli ni u jednom trenutku borbe, za koju se može reći da je Bilić dobro krenuo, Slovencu se dva puta brojalo, no kako je vrijeme odmicalo, Smole je bio bolji i konkretniji.

Treća runda je u potpunosti pripala slovenskom borcu, a kad se uzme u obzir da je Biliću oduzet jedan bod, ne čudi da je odluka na kraju bila jednoglasna u korist borca iz Mirne u Sloveniji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI